1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Maccabi Telaviv'e Otel Önünde Protesto
Maccabi Telavive Otel Önünde Protesto

Maccabi Telaviv'e Otel Önünde Protesto

Siyonist İsrail futbol takımı Maccabi Telaviv'in kaldığı Taksim Divan Hotelinde dün gece protesto eylemi düzenlendi.

15 Eylül 2011 Perşembe 13:14A+A-

Bu akşam İnönü Stadında Beşiktaş ile oynayacağı UEFA Kupası 1. tur eleme maçı için İstanbul'a gelen Maccabi Telaviv futbol takımı, dün gece kaldığı otel önünde proteso edildi.

Mavi Marmara grubu tarafından organize edilen protesto eyleminde Filistin bayrakları taşınırken hotel karşısında üzerinde Türkçe ve İngilizce olarak "Mavi Marmara Unutmayız, Unutturmayız" yazılı ve Mavi Marmara şehidlerinin resimlerinin bulunduğu büyük pankartlar asıldı.

Mavi Marmara şehidlerinin bulunduğu tişörtler giyen göstericiler eylem boyunca "Mavi Marmara Onurumuzdur" "Katil İsrail Filistin'den Defol" "Burası İstanbul Siyoniste Geçit Yok" "Hamas'a Selam direnişe Devam" "İstanbul'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam" "Vur Vur Hamas Vur, İsrail'i Vur" sloganlarını attılar.

Eylemde yapılan konuşmalarda "Siyonist rejmin suçu ne ise, işgal ve katliamları gerçekleştiren teröristlerin suçu ne ise, onları destekleyen ve savunan bütün İsraillilerin de suçu odur. Siyonist katil ve işgalciler ile siyonistlerin futbolcularının da gazetecilerinin de arasında bir fark yoktur. Siyonist rejim düşmanımızdır, bu rejimin destekçileri de, televziyoncuları da, gazetecileri de düşmanımızdır" vurgularına yer verildi.

Yoğun güvnelik önlemlerinin alındığı protesto gösterisinde otelin etrafında polisler tarafından güvenlik duvarı oluşturuldu.

Bu akşam da 18.30'da Filistin Dostları tarafından Taksim Meydanı'nda bir protesto gösterisi düzenlenecek.

.

.

.

Fotoğraflar: Velfecr

HABERE YORUM KAT