1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Lübnan'daki mazlumlara umut olmak için seferber oluyoruz!
Lübnan'daki mazlumlara umut olmak için seferber oluyoruz!

Lübnan'daki mazlumlara umut olmak için seferber oluyoruz!

İslami yardım kuruluşları Lübnan'a acil insani yardım gemisi yollamak için ortak çalışma başlattılar.

02 Ekim 2024 Çarşamba 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İslami yardım kuruluşları, Lübnan'ın acil ihtiyaçları için hazırlıkları devam eden yardım gemisi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Siyonist çetenin Lübnan'a yönelik saldırıları sebebiyle ülkede binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. Göç eden insan sayısının saldırıların devam etmesi durumunda 1 milyonu aşabileceği tahmin ediliyor. Ülkede oluşan insani yardım ihtiyacı karşısında, İslami STK'lar Lübnan'a insani yardım gemisi göndermek için harekete geçti.

Sadakataşı Derneği, Yetim Vakfı, Yeryüzü Çocukları Derneği, Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği, Fetih Vakfı, AID Uluslararası Doktorlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Umut Ol İnsani Yardım Derneği ve Darul Eytam Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan gemi ile gıda kolisi, konserve, yatak, battaniye, hijyen malzemesi, bebek bezi, iç giyim, hasır ve çadır gibi birçok farklı kalemdeki insani yardım malzemelerinin Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

"Lübnan'daki mazlumlara umut olmak için seferber oluyoruz" sloganıyla bir araya gelen İslami kuruluşlar, Fatih Belediyesi Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde yapılan basın açıklamasında acil ihtiyaçlar hakkında bilgi verirken Filistin ve Lübnan için atılması gereken adımları da sıraladılar.

HABERE YORUM KAT