1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 748'e ulaştı
Lübnan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 748'e ulaştı

Lübnan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 748'e ulaştı

Lübnan Sağlık Bakanlığı bu gece yaptığı açıklamada, İsrail'in ülkeye yaptığı hava saldırılarında son 24 saat içinde 88 kişinin şehit edildiğini, 153 kişinin de yaralandığını belirlediklerini belirtti.

27 Eylül 2024 Cuma 17:30A+A-

İşgal ordusu, Hizbullah ile yaklaşık bir yıl önce başlayan çatışmalardan bu yana Lübnan'a en şiddetli ve en geniş çaplı saldırısını sürdürüyor.

İsrail savaş uçakları, Lübnan’ın güneyi, Bekaa Vadisi, Cebeli Lübnan, El-Kehhale, Baalbek şehri ve çevresindeki birçok kasabaya, Zahle ve Batı Bekaa'daki diğer kasabalara arka arkaya onlarca hava saldırısı düzenledi.

İşgal saldırıları, Lübnan'ın güneyindeki Sayda, Sur, Bintu Cubeyl, Merci'iyyun, Hasbiya ve Cezzin bölgelerindeki onlarca kasabayı hedef aldı. Ayrıca, bu gece (26 Eylül Perşembeyi Cumaya bağlayan gece) geç saatlerde Lübnan'ın doğusundaki Orta Bekaa'da bulunan kasabalara da hava saldırıları yapıldı.

İşgal ordusu pazartesi gününden bu yana, "Kuzeyin Okları" adı verilen geniş çaplı bir saldırı düzenliyor. Bu saldırılar sonucunda, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 700'den fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2600 kişi yaralandı ve on binlerce kişi yerinden edildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El-Ebyed, Amerikan CNN ağına yaptığı açıklamada, bu hafta düzenlenen saldırılarda 40'tan fazla sağlık çalışanının şehit olduğunu belirtti. Ayrıca ambulansların doğrudan hedef alındığını söyledi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na yaptığı konuşmada, Lübnan'daki gergin durumun Orta Doğu'da daha kötü olaylara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Buhabib, Lübnan'ın “varlığını ve halkının geleceğini tehdit eden bir kriz yaşadığını ve uluslararası müdahale gerektirdiğini” belirtti. Artan saldırganlığa karşı uyarıda bulunarak, Orta Doğu'nun büyük bir patlamaya sürüklenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Lübnan Dışişleri Bakanı, ülkedeki mevcut durumun sorumlusunun İsrail işgali olduğunu belirterek, Lübnan’ın sınır sorunlarını defalarca İsrail ile çözmeye çalıştığını, ancak İsrail’in bunu sürekli olarak görmezden geldiğini söyledi.

Diğer yandan işgal ordusu yaptığı açıklamada, dün (26 Eylül Perşembe) Lübnan'da Hizbullah'a ait yaklaşık 220 hedefi vurduğunu iddia etti. 

 

HABERE YORUM KAT