1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da 600 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı
Lübnan'da 600 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı

Lübnan'da 600 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı

Siyonist İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırılarda 600 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

11 Ekim 2024 Cuma 17:50A+A-

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Çarşamba günü yaptığı açıklamada Lübnan genelinde 600 bin kişinin ülke içinde yerinden edildiğini duyurdu.

UNICEF, savaş nedeniyle 350 bin çocuğun yerinden edildiğini ve Lübnan'da ülke içinde yerinden edilenlere ev sahipliği yapan 978 toplu barınağın yüzde 80'inin kapasitesinin dolduğunu kaydetti.

OCHA, Lübnan'ı desteklemek üzere 425.7 milyon dolarlık acil yardım çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından 51 milyon dolar alabilen kuruluş, yayınladığı raporda "bu zorlu zamanlarda Lübnan halkını desteklemeye devam edebilmek için acilen daha fazlasına ihtiyaç olduğu" uyarısında bulundu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail saldırıları şimdiye dek 2 bin 141 kişinin ölümüne ve 10 bin 99 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Öte yandan, Wall Street Journal'in haberine göre ABD, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısını, Hizbullah'ın Lübnan siyasetindeki rolünü sona erdirmek ve yeni bir cumhurbaşkanı seçmek için bir fırsat olarak görüyor.

Habere göre, hem Dışişleri Bakanı Antony Blinken hem de özel temsilci Amos Hochstein Arap yetkililerle bu fırsatı görüştü. Girişim Suudi Arabistan'dan destek görse de Mısır ve Katar planı gerçekçi bulmadı.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Şarkul Evsat gazetesine verdiği demeçte, ABD hükümetinin İsrail'in işgalini durdurmak için hiçbir şey yapmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT