1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Liseli Gençler Filistin için Saraçhane'de buluşuyor
Liseli Gençler Filistin için Saraçhane'de buluşuyor

Liseli Gençler Filistin için Saraçhane'de buluşuyor

İstanbul'da bir araya gelen liseli gençler, 7 Ekim'den bu yana katil İsrail'in Filistin halkına uyguladığı soykırımı lanetlemek ve insanlara duyurmaya devam etmek için Saraçhane Meydanın'nda bir araya geliyor.

09 Haziran 2024 Pazar 16:00A+A-

7 Ekim'den bu yana Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Siyonist İsrail soykırıma varan bir vahşet sergiliyor. Her gün haber bültenlerinde masum insanların, çocukların, kadınların parçalanmış, yanmış cesetlerini görüyoruz.

Bu soykırımı işleyenlerin insan olduğunu düşündüğümüzde insanlığımızdan utanıyoruz. Kardeşlerimizi kurtarmaya gücümüz yetmiyor. Ama günlerimizin duyarsızca geçip gitmesi de içimize sinmiyor. Bunun için başta boykot olmak üzere okullarımızda bir çok etkinlik ve eylemle Gazze'yi, Filistin'i, Kudüs'ü hep gündemimizde tuttuk. Aynı şekilde zalim Çin yönetiminin insanlık dışı muamelelerine maruz kalan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi de unutmadık, unutmayacağız. Onların dertlerini ve davalarını kendi derdimiz ve davamız bilmeye devam edeceğiz. 

Şimdi okulların tatile gireceği, karnelerin dağıtılacağı bu son haftada sınıfı geçmekten çok daha önemli bir derdimiz var diyoruz. O da insanlık sınavını geçmek. Okulları başlarına yıkılan, hastanelerde bile üzerilerine ölüm yağdırılan, sığındıkları çadırlarda alevler içinde bırakılan çocuklar, kadınlar ve gençler adına bir araya geliyoruz. 

Bütün liseli kardeşlerimizi 12 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Saraçhane'ye davet ediyoruz. 

Yaşasın Liseli Gençler İntifadası! 

Yaşasın Küresel İntifada! 

Kahrolsun insanlıktan çıkmış zalimler!

aa-004.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum