1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Liseli gençler: Biz sınıfı geçtik ya insanlık?
Liseli gençler: Biz sınıfı geçtik ya insanlık?

Liseli gençler: Biz sınıfı geçtik ya insanlık?

Refah Kampı’nın katil İsrail tarafından bombalanmasından sonra Kudüs Bildirisi yayınlayarak yaşananlara tepki gösteren liseli gençler, bu kez de saldırıların durdurulması için eylem yaptı.

13 Haziran 2024 Perşembe 23:00A+A-

Liseli gençler “Evet ben sınıfı geçtim, peki ya insanlık?” diye sordu. Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, İspanyolca ve Fransızca olmak üzere 6 dilde basın açıklaması yapan gençler, “Filistin’de zulmü durdurun” diyerek tüm dünyaya ve liderlere seslendi. Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, direniş ezgileri seslendirdiği eylemde, Filistin’le ilgili sloganlar atıldı.

Saraçhane Parkı’ndaki eylemde gençler adına konuşan İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hüseyin Şahin, “Cuma günü alacağımız karneler bizi mutlu etmiyor, etmeyecek. Çünkü Gazze'de, Filistin'de daha okullar başlamadan bitti. On binlerce çocuk daha karne alamadan şehit edildi” dedi. Organizasyonlar, kurumlar, dernekler, trilyonlarca paralar, BM milletleri ve kendini dünyanın hamisi olarak gören odakların Gazze'de bir bebeğin ölümüne engel olama-dığını söyleyen Şahin, "Hastaneyi vurdular, sustunuz. Okulu vurdular, sustunuz. Evleri vurdular, sustunuz. Camileri vurdular, sustunuz. Kiliseleri vurdular, sustunuz. BM'nin binalarını vurdular, sustunuz. Soruyorum, ne zaman konuşacaksınız? 10 bin çocuk daha öldüğünde mi?” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum