Kur’ani Hayat Dergisinin 43. Sayısı Çıktı!
Derginin bu sayısında Allah’ın indirdiği din ile insanların kültür ve geleneklerini nasıl din haline getirdiği ele alınmış.
Başyazıda Mustafa İslâmoğlu’nun “paralel din”in özelliklerini ele aldığı bir hutbesi metin halinde gözden geçirilerek sunulmuş. İbrahim Sarmış’ın kültürün dinleşme sürecini ve indirilen din gibi savunulmasını ele almış. Bilgin Erdoğan, İslam dünyasında İslam dışı öğretilerin rivayeti kiliseleştirmesinin doğurduğu acı sonuçlarını tasnif ve tahlil ediyor.
Haydar Öztürk, adı konmuş uydurulan dinler olarak muhafazakârlık ve tarikat hareketlerini eleştirel bir gözle değerlendirmeye tabi tutuyor. Tunahan Bozkurt, insanların projesi olan “uydurulmuş din”in Allah’ın projesi olan “indirilmiş din” karşısında bir kıymeti olmadığını anlatıyor. Dergiye ilk kez yazı veren Bekir Berk “uydurulmuş din”in vezir ve piyonlarını gözler önüne sermiş yazısında.
“Tevhid Dini”ni “Şirk(et) Dini”nden Ayırmada Akıl-Vahiy Uyumunun Önemi!
Cevdet Işık gerçek ve geçerli dinin Allah’ın indirdiği din olduğunu, Tûba Erdem birçok boyutuyla Kur’an’ın önerdiği hak dini, Nihal Kuzucu ise “tevhid dini”ni “şirk(et)dini”nden ayırmada akıl-vahiy uyumunun önemini anlatıyor.
Işıl Cıngıllıoğlu, sorunlar yumağına dönen “uydurulan din”den insanların “indirilen din”e nasıl yöneldiğini, bazı düşünür, yazar ve davetçilerden alıntılar yaparak görüşlerini paylaşıyor bizimle. Talip Akbaş “indirilen din”de toplum yapısını, Mahmut Celal Özmen ise veliler, şehitler ve balıklar üzerinden uydurulmuş “paralel din”in insanları nasıl aldattığını ortaya koyuyor.
Meryem Sûresi ‘İffet ve Namus’ Simgesi!
Zeki Tan, evrensellikten yerelliğe düşüş sürecini irdeliyor, tarafgirliğin ne denli zararlı bir sosyal hastalık olduğunu ele alıyor. Kadir Canatan’ın Meryem Sûresi’ni ‘iffet ve namus’ simgesi bağlamında yorumlayan yazısına Hasan Aycın’ın çizgisi iç kapak olarak sunulmuş. Her yıl1 Eylül’ü dünya barış günü olarak kutlayan(!) şer güçlerine inat, 43. sayı makaleleri Hüseyin Kerim Ece’nin İslam’ın barış çağrısını ve bu konudaki yanlış algıları incelediği yazısıyla tamamlanıyor.
“Uydurulan Din”in Felsefi Kaynakları: “İslam’ın Pavlusları” Kim?
Bu sayıda iki söyleşi paylaşılmış dergi sayfalarında. “İslam’ın Pavlusları” isimli iki ciltlik eserin müellifi Sadettin Merdin ile “uydurulan din”in felsefi kaynaklarını, “Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi” Genel Sekreteri Prof.Dr. Munir el-Beyati ile de “inzal edilmiş din” olan İslam’ın özelliklerini ve IŞİD gibi sapkın hareketlerin nasıl ortaya çıkabildiğini Fethi Güngör’ün gerçekleştirdiği röportajlardan okuyabilirsiniz. Fehmi Yağlı’nın hac ayetlerini tefekkür eden yazısının internet abonelerinin takip edebildiği e-dergiye ilave edildiği hatırlatılmış.
HABERE YORUM KAT