1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Küfür tek millettir!
Küfür tek millettir!

Küfür tek millettir!

İsmail Heniyye'nin şehadeti sonrası yapılan bazı paylaşımlar gösterdi ki insanların dili ya da kimliği ne olursa olsun küfür tek bir millettir...

02 Ağustos 2024 Cuma 10:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin İran'da şehid edilmesi hala sıcaklığını korurken dünyanın birçok yerinde yapılan gösteriler ve kılınan gıyabi cenaze namazları ile kendisi son yolculuğuna uğurlandı ve katilleri protesto edildi.

Öte yandan hakkında yapılan bazı paylaşımlar gösterdi ki küfür tek millettir ve herhangi bir kimlik, coğrafya, ünsiyet ya da dil bu durumu değiştirmemektedir.

Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete açıklamasına göre 2 Ağustos Cuma günü yas ilan edilirken camilerden sela okunacağı ve birçok yerde gıyabi cenaze namazı kılınacağı öğrenildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ırkçı Ümit Özdağ'ın başında bulunduğu Zafer Partisi: "Bu yas Türk Milleti’nin yası değil, bir grup fanatik İhvancı AKP’li üst düzey yöneticinin yasıdır. Müslüman Kardeşler örgütü, hesapsız saldırısıyla fanatik Netanyahu hükümetine Gazze‘yi yok etme fırsatını vermiştir. Müslüman Kardeşler, Filistin Kurtuluş Örgütü’nden farklı olarak İsrail’in yaşam hakkını kabul etmeyerek fanatik dinci İsrail kabinesine Filistin halkını bir soykırım ile yok etme imkanı sağlamışlardır." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi'nin bir benzeri olan İyi Parti'nin lideri olan Müsavat Dervişoğlu ise cumhurbaşkanının "keyfine göre" yas ilan edemeyeceğini ve alınan yas kararının bir dayatma olduğunu söyledi.

Demokrat Partili isimlerden ırkçılığıyla meşhur İlay Aksoy ise yas tutulmasına tepki göstererek Heniyye hakkında ortaya atılan bir takım yalanları tekrar etti.

Liberal Partili Cem Toker de Halk TV'deki konuşmasında "İsrail'e kafa tutan Arap liderlerinin hepsi yaradanlarıyla buluşturuldu." ifadeleriyle konuyu tahfif etti.

Halk TV Demişken yaşanan suikastı kendileri "İsrail Bir Gece Ansızın Nasıl Geldi?" şeklinde lanse edecek kadar alçaldıklarını da hatırlatmış olalım.

Memleket Partili Muharrem İnce de bir yandan yaptığı paylaşımla yasın kendisini ilgilendirmediğini ifade ederken öte yandan Heniyye fotoğrafına sansür uygulayan Instagram'ın engellemesina karşı çıkarak sansürü destekledi.

Konu Türkiye içindeki muhacirlere gelince ırkçısı, liberali, solcusu birleşip "işsizlik", "asayiş", "ekonomi" gibi saikleri öne sürerek insanları linç etmeye çalışıyor. Aslında kimlikleri ne olursa olsun bu güruhun tümden zalim olduğunu, içeride/dışarıda bütüncül bir nefretle hareket ettiğini görmek açısından bu yaşananlar önemli.

Rabbimiz Heniyye'nin makamını âli kılsın, bizlere de bu azgın küfür cemiyetinden kurtulmayı nasip etsin!

Bugünkü cuma hutbesinden bir anekdot ile bitirelim:

"Tebbet sûresi, Ebû Leheb ve diğerleri gibi zulme destek verenlerin de aynı akıbete uğrayacaklarını vurgulamaktadır. Zira zalime destek olmak da zalimliktir. Zulmün yaygınlaşmasına yol açmak da zulümdür. Peygamber Efendimiz (s.a.s), 'Zulme yardımcı olan, mutlaka Yüce Allah’ın gazabına uğrar.' buyurmaktadır. O halde nerede bir zulüm varsa elimizle, dilimizle ve gönlümüzle onun karşısında dimdik durmalıyız. Zulmün var olduğu bir dünyada hiç kimse güvende olamayacaktır. Allah Resûlü (s.a.s)’in bu husustaki uyarısı gayet açıktır: 'İnsanlar zalimin zulmünü görür de ona engel olmazsa, Allah’ın onları genel bir azaba uğratması kaçınılmazdır.'"

HABERE YORUM KAT

8 Yorum