1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. “Kudüs ve Ramazan”
“Kudüs ve Ramazan”

“Kudüs ve Ramazan”

Prof. Dr. Harun Bekiroglu “Kudüs ve Ramazan” konulu sohbeti için İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kubbealtı seminer salonunda ağırlandı.

26 Nisan 2022 Salı 22:11A+A-

Bilgi ve Erdem Topluluğu öncülüğünde, Kudüs öğrenci topluluğu ve Malatya İlahiyat Vakfı işbirliği ile icra edilen hanımlara yönelik programın altıncı gününde Prof. Dr. Harun Bekiroglu “Kudüs ve Ramazan” konulu sohbeti için İlahiyat Fakültesi Kubbealtı seminer salonunda ağırlandı.

Sunumuna peygamberimiz Muhammed (a.s) dönemindeki ve günümüzdeki yahudilerden bahsederek başlayan ve Yahudilerin İslam toplumlarını yıpratmak için kullandıkları farklı farklı yöntemlerden bahseden Harun Bekiroğlu bunları şöyle sıraladı:

1- Sabah iman ettik diyerek aynı günün akşamına bu dini beğenmedik diyerek yıpratma çalışması yaparlar.

2- Tevrat’ta peygamberimize işaret eden kısımları redederler.

3- Tevrat’ta olmayan hükümler ortaya çıkarmaları.

Diyerek daha birçok yöntemden bahseden Bekiroğlu sözlerine İslam toplumunun bunlara rağmen peygamberimiz dönemini örnek alarak ilerlemesi gerektiğine vurgu yaparak devam eden Bekiroğlu. Ekonomik sosyal dini mecrada ortadoğudaki birçok savaşta ülkemizde gelişen bir çok olayda Yahudilerin parmağı olduğunu belirten Bekiroğlu bizimde onların manipulatif tavırlarına yem olmamamız gerektiğini farkındalığımızın yüksek bir seviyede olması gerektiğini belirterek sohbetine son verdi

Haber: Muhammed Olçay

HABERE YORUM KAT