1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Küçük sorunları bırakıp Gazze ve Lübnan'daki vahşete odaklanalım!
Küçük sorunları bırakıp Gazze ve Lübnan'daki vahşete odaklanalım!

Küçük sorunları bırakıp Gazze ve Lübnan'daki vahşete odaklanalım!

Mehmed Göktaş, Türkiye'deki bazı cemaatlerin kendi iç meseleleri sebebiyle ümmeti unuttuklarını hatırlatıyor!

27 Eylül 2024 Cuma 12:00A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

Lütfen, önce kendi aramızda ateşkesi sağlayalım!

İstisnasız hepimiz dört gözle Gazze’de ve Lübnan’da bir an önce ateşkesin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bunu yürekten istemeyen bir tek kişinin olduğunu da sanmıyorum.

Durum böyleyken bu ülkede Müslümanlar arasındaki kavga gürültü en yoğun bir şekilde sürüp gidiyor.

Sanal âlemin ekranları bu savaştan geçilmiyor. Cemaatlerin, vakıfların, derneklerin önde gelenleri, ağzına bakılanlar, sözü dinlenenler, eli kalem tutanlar sanki böyle günler için var olmuşlar gibi bütün güçleriyle savaşıyorlar.

Birinin saldırısı ekranlara düştüğünde taraftarlar ötekinin vereceği cevaba odaklanıyor, artık bu kavgaların tiryakisi olmuşlar, sonra ulaştırabildikleri yerlere ulaştırıyorlar. 

Hatta kavga ortamı olmadığı halde bir hocanın normal bir sözü aktarıldığında veya bir görüntüsü verildiğinde karşıtlarından hemen hücumlar başlıyor.

Gerçekten ağlanacak bir durum, kirli savaşın aşağıdakileri nasıl etkileyip içine çektiğini göstermektedir. Futbol taraftarlığından çok daha hararetli, futbol fanatiklerinin yaptıkları en kötü şey karşı tarafa sövmek. Ama bizimkiler birbirlerini tekfir etmekteler.

Öncelikle bu alçak savaşı bizzat yürüten hocalara, yazarçizerlere sesleniyoruz: Allah’ın gazabına sebep olan şu kirli savaşa bir son verin, ağızlarınızdan bir birinize püskürttüğünüz şu ateşi bir söndürüverin! Varlığınızı ispat edecek başka erdemlerinizi ortaya koyun, öfkenizi, gazabınızı Müslümanlardan başka yöne çevirin, Siyonistlere, emperyalistlere çevirin!

Eğer bu hocalar hâlâ susmazlarsa onların hararetli takipçilerine sesleniyoruz; 

Allah için onlara destek olmayın, onları yalnız bırakın, onları şımartıp tahrik etmeyin! Unutmayınız ki sizin vebaliniz onlardan hiç de az değil! Çünkü onlar sizden aldıkları destek ve cesaretle sürdürüyorlar bu kirli savaşı.

Hatta gelin siz bizzat kendi hocanızın, kendi ağabeyinizin önüne geçin, onun susmasını isteyin. Zaten karşı tarafı susturamazsınız ki.

 Buradan ilan ediyoruz ki, bize göre sizin en erdemli olanınız bu savaştan çekilenlerdir, haklı olduğu halde susanlardır, İslam düşmanlarını sevindirmeyenlerdir. Gazze hakkı için, Lübnan hakkı için sizden istirham ediyoruz!

HABERE YORUM KAT