1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Krdz. Ereğli’de Suriye’ye Yardım Kampanyası
Krdz. Ereğli’de Suriye’ye Yardım Kampanyası

Krdz. Ereğli’de Suriye’ye Yardım Kampanyası

Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu’nca Türkiye’ye sığınan Suriyeli Mültecilere Yardım Kampanyası başlatıldı.

30 Ocak 2013 Çarşamba 19:24A+A-

Platform Sözcüsü ve (FEDA-DER) Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma ve Adalet Derneği Başkanı Necdet Can, Kampanyanın başlaması dolayısıyla Alimolla Camisi düzenlenen açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, zillet içinde bir ömür yaşamaktansa onurlu olarak ölmeyi göze alan Suriye halkının iki yılda 70 bin şehit, 400 binden fazla yaralı, yüzbinlerce mültecisi ile direnmeye devam ettiğini söyledi.

Kendileri için Suriye Halkının onurlu direnişinin sahiplenilmesi gereken çokça ibret çıkarılacak örneklerle dolu olduğunu belirten Can şöyle dedi:

“Ereğli’de yaşayan bizler, mazlumun hangi ırktan olursa olsun, kim olursa olsun, hangi dinden ve mezhepten olursa olsun, elinden tutulması gerektiğine inanan insanlarız. Suriye halkının yaşadığı tarifsiz acılar bizleri harekete geçirmeyecekse, en başta müslümanlığımızdan, sonra da insanlığımızdan şüphe ederiz.

Ereğli yardım gönüllüleri olarak Suriye halkı özgürlüğüne kavuşuncaya dek onlara yardımcı olacağımızı ve ihtiyaçlarını giderebilmek ardına elimizden geleni yapacağımızı beyan ediyoruz. Sesimizin ulaştığı, elimizin uzandığı her yerde Zalim Esed çetesinin vahşetini ifşa edeceğiz. Zalimlere meyledip yardım eden, onuru ile yaşamak isteyen kardeşlerimizi karalayıp iftira edenlere karşı dimdik duracağız. Son olarak bölgeye giden kardeşlerimizin aktardığına göre, mazlum Suriyeli kardeşlerimizin şöyle bir talebi var: ‘ Ne olur günde sadece yarım saat kendinizi bizim yerimize koyun ve öyle düşünün. Kendi çocuklarınız aç kaldığında, üşüdüğünde, hastalandığında neler yapıyorsanız bizim için de bu çabaları ortaya koyun.’

“İlaç Olalım

Suriyeli mültecilerle kardeşliklerini somutlaştırmak istediklerini belirten Can, “Kendimizi kardeşlerimizin yerine koyuyoruz. Tüm masa başı analizlerden uzak bir şekilde Ereğli’nin duyarlı vicdanlarına seslenmek istiyoruz: Kardeşlerimize bir ekmek de biz gönderelim. Soğuktan donmak üzere olan masum bebeklere bir battaniye de biz gönderelim. Hasta ve yaşlı dedelerin, ninelerin ilacı biz olalım” dedi.

Çok Sayıda Kurum Destek Veriyor

Öte yandan Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu, Ali Molla Camisi önünde kurulan stand ile Suriyeli mülteciler için yardım toplanmasına başladı.

Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu şu dernek ve kurumların işbirliğiyle oluşturuldu:

Fikir ve Eğitim için Dayanışma-Adalet Derneği, Çınar Derneği, Sağlıklı Yaşam Eğitim ve Çevre Derneği, Kdz Ereğli İlçe Müftülüğü, Kdz Ereğli Memur Sen, Ereğli İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Vefa Der, Gümüşhaneliler Derneği, Trabzonlular Derneği

eregli-20130130-01.jpg

eregli-20130130-02.jpg

eregli-20130130-03.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum