1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. KOÜ'de Medya Ahlaksızlığına Protesto
KOÜ'de Medya Ahlaksızlığına Protesto

KOÜ'de Medya Ahlaksızlığına Protesto

Kocaeli Üniversitesinde kısa süre önce çeşitli İslami kesimlerin üniversite yapılanmalarının ortak girişimiyle kurulan KOÜ Mescit Birliği ilk eylemini gerçekleştirdi.

10 Mayıs 2015 Pazar 00:07A+A-

Kocaeli Üniversitesinde kısa süre önce çeşitli İslami kesimlerin üniversite yapılanmalarının ortak girişimiyle kurulan KOÜ Mescit Birliği ilk eylemini gerçekleştirdi.

Cuma namazını müteakip Umuttepe Camii önünde toplanan KOÜ Mescit Birliği üyeleri, günümüzün en tehlikeli silahlarından biri olan medya ahlaksızlığına karşı tepki vermek için toplandıklarını belirttiler.

Yemenli Kimya Mühendisliği öğrencisi Muhammet El Yusufi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetini müteakip hazırlanan basın açıklaması metnini topluluk adına birlik üyesi Enes Çetin okudu.

Araştırma ve Kültür Vakfı AKV Kocaeli Şubesi Başkanı Mustafa Yaltırak ve Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Özgür-Der Kocaeli Temsilcisi Haşim Ay’ın da hazır bulunduğu açıklamada özetle şu hususlara dikkat çekildi:

"Müslümanlar için en önemli unsurlar edep ve ahlaktır. Hemen her gün, vahşi cinayetlerle sarsılan toplumumuzda artan bu şiddet eğiliminin temelindeki sebep ahlaksızlığın normalleştirilmesidir. Bu durumun oluşmasında da medyanın büyük etkisi olduğuna şahit oluyoruz. İnsanların dinle alakasını kesmek isteyen yapılar; İşte bu yüzden her gün ahlakımızı bozarak amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar...

En çok izlenen TV programlarına göz gezdirdiğimizde pornografik görüntülerin, çapraz ilişkilerin, yalanın, anne babaya itaatsizliğin, öğrencilerin okula karşı gelmesinin ve bunun gibi daha birçok örneğin insanlara gösterildiği ve insanların bu gibi işlevlere yönlendirildiğine şahit oluyoruz... Televizyon dizilerinde sık sık gösterilen tecavüz, hırsızlık, şiddet gibi olayları normalleştirmeye çalışan yayın kurumları; normalleştirdikleri olayların gerçek hayatta yaşandığında bu olayları kınaması ne kadar ikiyüzlü olduklarının kanıtıdır. Bunu geçtiğimiz aylarda yaşanan Özge Can Aslan cinayetinde ve daha nice olaylarda gördük. Ayaklarının altında cennet olabilecek kadınların; kapitalizmin çıkarları doğrultusunda birer reklam ürünü haline getirilmesinden rahatsızız...

Bizler ahlakımızı bozan her türlü olaydan rahatsız. Evimize giren TV programlarına, Bilgisayarımızdaki internete ve sokağa çıktığımızda karşımıza çıkan reklam panolarının ahlaka uygun hale getirilmesini istiyoruz...

Ölen Ruhlar Ölen Bedenlerden Daha Mühim

Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Mısır’da, Çeçenya’da, Afganistan’da, Doğu Tükistan’da ve kardeşlerimizin yaşadığı diğer coğrafyalarda çocuklar silahlarla, bombalarla katlediliyor. 

Bizim ülkemizde ise çocuklarımızın sağlığı yerindeyken, ruhları her gün televizyonun karşısında ölüyor. Bir tarafta bedenleri paramparça olan cenneti kazanmış kardeşlerimiz var .Diğer tarafta ise ruhları paramparça olan ve cehenneme yaklaşan evlatlarımız...

Tüm vicdan sahibi insanları ahlakımıza zarar veren programlara karşı rahatsız olmaya davet ediyoruz."

Kocaelili müslümanlar için anlamlı bulduğumuz bu birlikteliği destekliyor, eylemleri dolayısıyla kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum