1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Kocaeli’de Aksa Tufanı’na destek mitingi yapıldı
Kocaeli’de Aksa Tufanı’na destek mitingi yapıldı

Kocaeli’de Aksa Tufanı’na destek mitingi yapıldı

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu ve Memur-Sen İzmit’te Filistin’e destek mitingi düzenlendi.

15 Ekim 2023 Pazar 15:16A+A-

Hamas’ın Siyonist İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı harekatına Kocaelili Müslümanların desteği devam ediyor.

Harekatın başladığı ilk günlerde Fevziye camii avlusunda basın açıklaması yaparak desteğini bildiren Kocaelili Müslümanlar, geçtiğimiz Cuma günü yine İzmit merkezdeki Fevziye camiinde gıyabi cenaze namazı kılarak Filistin davasını kamuoyu gündemine taşıdılar.

14 Ekim Cumartesi günü ise İzmit Sabri Yalım Parkında daha organize ve kitlesel bir katılımla miting gerçekleştiren Kocaelili Müslümanlar Kudüs davasına desteklerinin bundan sonra da çeşitli eylem ve etkinliklerle süreceğini kaydettiler.

Aralarında Özgür-Der’in de bulunduğu Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu ve Memur-Sen’in ortaklaşa organize ettiği mitinge platform üyesi kuruluşların yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ildeki yüksek bürokrasiden ve AK Parti il teşkilatından da katılımlar oldu.

whatsapp-image-2023-10-14-at-14-50-55.webp

“İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur”

Mitingde konuşan Memur-Sen Kocaeli İl Başkanı Şahin Yaşlık, “Bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, İsrail bir devlet değildir. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. Bu rejime karşı direnen bir avuç insan bugün bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede, onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş. Gazze’de çocuklar ölüyor, Gazze’de kadınlar ölüyor, Gazze’de ihtiyarlar ölüyor, Gazze’de insanlık ölüyor. Kan üzerine yükselmiş batı medeniyeti katille aynı safta” dedi.

whatsapp-image-2023-10-14-at-14-51-14.webp

“Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu”

Yaşlık konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu zulüm bütün dünyayı saracak. O uçak gemilerinin bölgeye sadece İsrail’e destek için gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bütün hesaplar İsrail’in bölgesel planları ve güvenliği için. Güvenlik güçlerimizin Suriye’deki haklı operasyonlarından rahatsız olmaları da bundan. Emperyalistlere güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki; ‘Daha çok rahatsız olacaksınız!’ Kirli bir propaganda çarkı altında yaşıyoruz. Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu... Kimse başını kuma gömmesin. Bir ekran görüntüsüne kapılıp, kendini kurtaracağını da zannetmesin. Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız 75-80 yıldır katliam yapıyor Filistin topraklarında. Bu gerçekten kaçabilir miyiz?”

img-9859.jpg

“Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın”

“Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın. Bu köhne dünya yıkılır. Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır. Bizim tarafımız belli: Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız. Ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak. Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız. Onun için bir kere daha haykırıyoruz: İsrail soykırımcı bir terör örgütüdür. İsrail, kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi elbette yerle yeksan olacak. Kahrolsun İsrail! Kahrolsun İsrail’i destekleyen emperyalizm! Yaşasın adalet! Yaşasın insanlık! Yaşasın özgür Filistin!”

Miting okunan dualarla son buldu.

img-9834-001.jpg

img-9844.jpg

HABERE YORUM KAT