1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Klima üreten işçiler klimasız ortamda mı çalıştırılıyor?
Klima üreten işçiler klimasız ortamda mı çalıştırılıyor?

Klima üreten işçiler klimasız ortamda mı çalıştırılıyor?

KLS Klima adlı firmadaki çalışma koşulları ve işten çıkartılan işçilerin durumu hakkındaki iddialar cevap bekliyor.

27 Temmuz 2024 Cumartesi 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Asgari ücretle başlayan ücretlerle çalıştırılan KLS Klima işçilerinin sendikalaşma süreci sonrasında işten çıkartıldığı yönündeki iddialar basında yer bulmuştu. İşten çıkartılan KLS Klima işçileri eylemlerine devam ederken fabrikadaki çalışma koşulları ile ilgili de bir takım iddialar dile getiriliyor.

Evrensel'in aktardığına göre devasa klima sistemleri üreten işçilerin çalıştığı fabrikalarda klima olmadığı ve yaz aylarının bunaltıcı sıcağında basit aspiratörlerle 40-45 derece sıcaklıkta çalıştıkları öne sürülüyor. İşçilerin çalışma koşullarını iyileştirmek için sendikalaşmaya gittikleri ancak işverenlerin buna tepkisinin ise işten çıkarma olması ise iddiaların doğruluğunu güçlendiriyor.

Türkiye’de işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insani şartların korunması yönünde önemli adımlar atılırken olumsuz örneklerle mücadele edilmesi de oldukça büyük bir önem taşıyor. Emeğin sömürüsüyle başlayan adaletsizlikler silsilesine karşı gerekli adımlar atılmazsa sorunlar toplumsallaşarak önü alınamaz bir boyuta eviriliyor. Türkiyeli işçilerin bu şekilde çalıştığı bir atmosferde mülteci işçilerin durumu ise daha büyük endişelere sebep oluyor…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum