Kızı Esma İçin İnceleme İstedi
Aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ile HAP Genel Sekreteri Biltaci'nin de bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşması ikinci kez ertelendi.
Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 47 sanığın "şiddete teşvik, yolu kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" suçlamasıyla yargılandıkları davanın duruşması 15 Şubat'a ertelendi.
Duruşmada, sanıklardan lise öğrencisi olan Şihab Şihabeddin'in serbest bırakılmasına, diğer sanıkların tutuklu yargılanmasına karar verildi.
Mahkemenin görüleceği Kahire'deki Polis Akademisi'ne getirilen sanıklar, "Askeri yönetim düşsün", "Devrimciler, özgür olanlar bu yolu tamamlayacak" sloganları attı.
Eski Tedarik Bakanı Basim Avde ile aynı sanık kafesini paylaşan Bedii, "Savcılık, oğlum Ammar'ın öldürülmesi konusunda inceleme yapmazken bana hırsızlığa varan 28 davada suçlama yöneltiyor" dedi.
Esma için inceleme istedi
HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci de, Rabiatül Adeviyye'ye düzenlenen saldırı sırasında yaşamını yitiren kızı Esma'nın ölümünden İçişleri ve Savunma Bakanı'nın sorumlu olduğunu iddia ederek, "Kızımı öldüren İçişleri ve Savunma Bakanları hakkında inceleme başlatılmasını istiyorum" dedi.
"Bizler siyasi bir intikam için kaçırılmış durumdayız" diyen Biltaci, dünyadan tecrid edilmiş durumda olduklarını ifade etti. Mısır'daki diğer tüm tutuklular gibi muamele görmek istediklerini söyleyen Biltaci, kendilerinin çok farklı muameleye maruz bırakıldıklarını öne sürdü.
Fiziksel saldırıya uğradığını öne süren Biltaci, kendileriyle yargı arasında husumet olduğunu söyleyerek, savcılığın kendisine yöneltilen suçlamaları yapmaya uygun olmadığını iddia etti.
Biltaci'nin mahkemedeki bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı, "Yaralayıcı sözler duymak istemiyorum. Senin konuşman için sana izin verdim. Ben de normal bir yargıcım bu istisnai bir mahkeme değil sen her hakka sahipsin" şeklinde cevap verdi.
Mahkeme Başkanı'ndan tehdit
Mahkeme Başkanı, sevk kararı okunmasını boykot etmeleri halinde sanıkların aileleriyle görüşmelerine izin verilmeyeceği tehtidinde bulundu.
Savunmaların ardından davanın duruşması 15 Şubat'a ertelendi.
Sanıklar arasında bulunan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi, erteleme kararı üzerine bulunduğu demir sanık kafesinden "Askeri yönetim düşsün", "Devrimciler, özgür olanlar bu yolu tamamlayacak" sloganları attı.
Aynı gün kamuoyunda "İttihadiye Olayları" olarak bilinen davadan yargılanan Biltaci ile HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların mahkemede hazır bulunmaması nedeniyle davanın pazartesi gününe ertelenmesine karar verilmişti.
Mısır'da 3 Temmuz darbesi sonrasında protesto gösterileri sırasında darbe karşıtları, Kahire-İskenderiye güzergahında bulunan Kalyub kentindeki Ziraat Yolu olarak adlandırılan otobanı kapatarak, trafiğin aksamasına neden olmuş, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 38 kişi de yaralanmıştı.
AA
HABERE YORUM KAT