1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. KİPTAŞ yolsuzluk ithamlarına açıklık getirmeli!
KİPTAŞ yolsuzluk ithamlarına açıklık getirmeli!

KİPTAŞ yolsuzluk ithamlarına açıklık getirmeli!

Kiptaş’ın usulsüz arsa alım-satım işlemi yaptığı hakkındaki iddialara yetkililer ne diyecek?

01 Haziran 2021 Salı 11:42A+A-

HAKSÖZ HABER

KİPTAŞ, 1987 yılında yabancı sermaye ortaklığı ile imar planı ve mimari projeler yapmak üzere kurulmuştur. Bugünkü halini 1995 senesinde yapılan düzenlemeler ile alan KİPTAŞ kamu iştiraki bir şirket. KİPTAŞ, bugüne kadar İstanbul’un muhtelif bölgelerinde yürüttüğü projeler kapsamında yaklaşık 75 bin konut inşa etmiş. Ana uzmanlık alanı konut üretimi olsa da faaliyet alanları arasında, kentsel dönüşüm, gayrimenkul geliştirme ve müşavirlik hizmeti de bulunmaktadır. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu KİPTAŞ’ın bir arsa alım-satım işlemi usulsüzlük yaptığını iddia etti. İddiaya göre KİPTAŞ’ın yönetim kurulu kararı ile alımı için bütçe ayırdığı arsa ertesi gün 11 milyon dolara bir şahıs tarafından satın alınıyor. KİPTAŞ’ın daha önce alımı hakkında yönetim kurulu kararı olan arsayı 11 milyon dolara satın alan şahıstan üç gün sonra 47 milyon dolara satın aldığı belirtiliyor. İhale işlemleri sonrası usulsüz paranın miktarı net olmamakla beraber 28 ila 36 milyon dolar arası olduğu belirtiliyor. 

Türkiye’de her zaman tartışma konusu olan şeffaflık gereği gibi yerine getirilmediği için yaşanan bu tartışmalar kişiler, yönetimler, partiler değişkenlik arz etse de her daim gündemde olmaya devam ediyor. İşin özünde cari hükümetin icraatlarıyla uzun yıllar ortadan kalkan yolsuzluk iddialarının aynı hükümet döneminde tekrar gündeme gelmesi de sıkıntılı bir duruma işaret ediyor.

KİPTAŞ hakkındaki iddiaların kararlı bir şekilde araştırılıp sorumluların ortaya çıkartılması gerekmektedir. Türkiye’nin tekrardan yolsuzluk iddialarının konuşulduğu bir ülke olması çok acı bir geri dönüşe işaret ediyor. Onca kazanım cebini doldurmak için her şeyi yapabilecek şahsiyetsizler eliyle tarumar edilmemeli!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

14 Yorum