1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalizm tahammülsüz bir tarikattır!
Kemalizm tahammülsüz bir tarikattır!

Kemalizm tahammülsüz bir tarikattır!

Başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere birçok Kemalist yayın organının hedefinde bu kez, türlü karalamalarla Halis Bayancuk var.

22 Ağustos 2024 Perşembe 00:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Halis Bayancuk, muhatap olduğu mükerrir yargılamalar ve pratikte karşılığı olmayan tutarsız ithamlar nedeniyle Türkiye'deki çarpık hukuk düzeninin oluşturduğu mağduriyetler silsilesinden nasibini almış bir Müslüman.

Pek tabii Müslüman kimliğinden ötürü de Kemalistlerin her daim hedefinde. Nitekim Halis Bayancuk'un devam eden yargılamaları esnasında da Kemalist medya türlü karalamalarla kamuoyunu manipüle etmeyi amaçlamıştı.

Son olarak da Halis Bayancuk'un bir sohbeti esnasında sarf ettiği sözler Kemalist tahammülsüzlüğün bağnaz kalesi Cumhuriyet'in diline dolanmış durumda. 

Tabi söyleyeni Müslüman olunca ne söylendiğinin Cumhuriyet ve havarilerinin umrunda olmadığı aşikar.

Önce asılsız, dayanağı olmayan veya aksi ortaya konulmuş iddialar üzerinden kriminalize etmek ardından da Kemalist Türkiye için tehdit algısı yaratarak kamuoyunu manipüle etmek. Cumhuriyet'in Müslümanlarla ilgili haberlerinde bu basit şablonik yaklaşımı esas aldığı söylenebilir.

Peki hedef haline getirilen sözlerin mahiyetini tartışmak? İşin bu tarafıyla, gerçeklikle, olgusallıkla Cumhuriyet'in işi yoktur, amaçları bağcıyı dövmektir.  Onlar için herşey ak ve kara kadar nettir.

Çünkü Kemalistler Türkiye toplumunun en fanatik, en bağnaz ve en gerici "tarikat" mensuplarıdır.

Halis Bayancuk'un söz konusu konuşması:

HABERE YORUM KAT

15 Yorum