Kemalist medya, Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iadesinden endişe mi duyuyor?
Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından ve MAK eski Alay Komutanı Albay Levent Göktaş’ın Bulgaristan’a sığınma talebinde bulunmasını Kemalist medya, “Göktaş, Türkiye’ye iade ihtimali karşısında hayatından endişe duyuyor” şeklinde servis etti.
Bulgaristan’da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından MAK eski Alay Komutanı Albay Levent Göktaş, Bulgaristan’a sığınma talebinde bulundu.
Bu noktaya kadar haber niteliği taşıyan vaka, Kemalist medya tarafından “Levent Göktaş’ın avukatı: Bulgaristan’a sığınma talebinde bulundu, hayatından endişe ediyor” şeklinde bir algı haberi ile servis edildi.
Başta T24 ile HalkTv’nin haberi veriş şekli:
"Levent Göktaş'ın avukatı İvan İvanov, Göktaş'ın Bulgaristan'a sığınma talebinde bulunduğunu açıkladı. İvanov, "Tutuklanmasının ardından Türkiye'de insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleye maruz kalacağından, hayatının ve sağlığının tehdit edileceğinden korkmakta" dedi.
İvanov, Adalet Bakanlığı ve EGM tarafından, Levent Göktaş için kırmızı bülten talebi, 27 Ağustos'ta Interpol Genel Sekreterliğine gönderilmişti. Avukatı, Göktaş'ın taleplerinden birinin 26 Ağustos'ta gerçekleştiğine dikkat çekti.
İvanov şunları kaydetti:
"Levent Göktaş, tutuklanmasının hemen ardından 23.08.2022 tarihli sorgulama protokolünde belgelenen uluslararası korumaya tabi olduğunu belirtti. Göktaş, Devlet Mülteciler Dairesi Başkanına koruma, Bulgaristan cumhurbaşkanına da sığınma talebinde bulundu. Levent Göktaş'ın bu talepleri, Türkiye Cumhuriyeti yakalama kararı çıkartmadan önce 26.08.22. ve 29.08.22 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Göktaş hakkında Bulgaristan'da, kaçak girişten dava açılmış olup, bu davanın çözülmesi gerekiyor. Şunu söylemek gerekir ki kişi, koruma talebiyle ülkeye girdiğinde cezaya tabi değildir. Ancak mahkeme aksi yönde de karar verebilir
Öldürülen Hablemitoğlu'nu tanımıyordu ve onu öldürmek için hiçbir nedeni yok.
Göktaş bunların tam aksine, Gülen örgütü mensupları tarafından askeri personel, avukatlar, hakimler, öğretmenler, profesörler ve diğerleri de dahil olmak üzere önde gelen kamu görevlileri ve aydınlara karşı yapılan bir kurgu olan Ergenekon davasında sanıklardan biriydi. Beraatından önce de 5 buçuk yıl hapis yattı.
Herhangi bir siyasi veya suç örgütünün üyesi değil. Hükümeti devirmek için ne o zaman ne de sonrasında çalışmadı. Göktaş, başarılı bir hukuk pratiğine sahip bir avukat olarak tekrar çalıştı. Şu anda tamamen siyasi güdümlü, düzmece bir suçlamayla yeniden hedef alınıyor ve işlemediği bir suçla siyasi baskıya maruz kalacağından korkuyor. Türkiye'nin iade talepleri siyasi gerekçelerle imkânsız."
HABERE YORUM KAT