
KCK: Heykelden Haberimiz Yoktu
Sabri Ok, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dikilmesinin ardından yıkılan PKK'lı Mahsum Korkmaz heykeliyle ilgili konuştu: "Bizim kararımız değildi, kim tarafından yapıldı, bilmiyoruz"
KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dikilmesinin ardından yıkılan PKK'lı Mahsum Korkmaz heykeliyle ilgili konuştu: "Bizim kararımız değildi, kim tarafından yapıldı, bilmiyoruz"
Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı'na konuşan Sabri Ok, "Mahsum Korkmaz yoldaşımızın heykeli ya da büstü orada nasıl yapıldı, kimin kararıyla yapıldı gerçekten bilmiyoruz. Bu hareketimizin bir kararı değildi." ifadelerini kullandı.
Ok, bununla birlikte heykelin yıkılmasını ve yıkılma şeklini de eleştirdi.
Bir askerin ayağını heykelin başının üzerine koyduğu fotoğrafla ilgili de konuşan Sabri Ok, bunun, 90'lı yılları hatırlattığını söyledi.
Ok, "Biz de Türklerin, diğer halkların, inançların tarihten gelme değerlerine tabii ki saygılı olmak durumundayız." diye konuştu.
HABERE YORUM KAT
Aynı numaralar...pkk nın heykelden haberi yokmuş.!..o zaman hangi(...) onu oraya dikti desek...niye bu kadar velvele sizin olmayan heykel için.
Yanıtla (0) (0)PKK'nin klasik taktiği...gerçekten şiddetin dozajını ve kendi tabanının düşünce zeminini çok iyi ayarlayabilen, başka bir yere kanalize edebilen 40 yıllık deneyımıyle doğuda net olarak görebiliyoruz. bu tecrübesiyle tabanına siyahı beyaz, şekeri taş diye verebilir ve tabanıda buna çok iyi inanıyor. hatta ölümüne bir inanç. KISACASI SÜREÇ ŞÖYLE İŞLEYECEK. heykel tartışmasıyla barış sürecinin akamnete uyradığını düşencesine BİR ANLIK KAPILAN tabanını ikna edebilmek için bu heykelin kendilerinin dikmediği, devletin provakasyon ve barış istemediği için dikktiği indaasıyla barış sürecinin devlet özellikle akp'nin istemediği KONUSU İŞLENECEKTİR. yani o heykel için ölenler bir tarafa atılacak, sorunu akp'nin başlattığını vartolice, özalp, çaldıran,başkale, gürpınar, diyadin vs yerlerde derin devletin halkı galeyana getirdiği, gerilla kılığında gezdiği yalamlarına şahid olacaksınız. İŞTE BU YÜZDEN SİYAHI BEYAZ OLARAK GÖSTEREN VE HİÇ DEĞİŞMEYEN %7 TABANDA İNANACAK, ŞİDDET YİNE DOZAJINDA KALACAKTIR.
Yanıtla (0) (0)