1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Kayserili STK'lar: "Hepimiz Adem'in çocuklarıyız, Müslümanlar kardeştir"
Kayserili STK'lar: "Hepimiz Adem'in çocuklarıyız, Müslümanlar kardeştir"

Kayserili STK'lar: "Hepimiz Adem'in çocuklarıyız, Müslümanlar kardeştir"

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluş Derneği, Suriyelilere yönelik nefret ve saldırı girişimlerini telin etmek için bir basın açıklaması da düzenledi.

09 Temmuz 2024 Salı 13:45A+A-

Kayseri Gündemi'nin aktardığına göre  50’den fazla sivil toplum kurumunun bünyesinde yer aldığı Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluş Derneği haftalık istişaresini bu hafta, 30 Haziran ve 1 Temmuz gecesi Kayseri’de Suriyeli sığınmacılara yapılan saldırılar ve devamında meydana gelen gelişmeler merkezli olarak gerçekleştirdi.

Nur’ul Hüda Derneği Başkanı Ali Gözeyi’nin  derneklerinin kuruluş amacı ve devam eden faaliyetleri hakkında bilgiler vermesinin ardından, gönüllü kuruluşlar başkanı Ahmet Taş söz olarak açıklamalarda bulundu.

gonullu-kuruluslar-bu-ay-suriy-1720429530-hy3yvt.webp

Taş konuşmasının başında ev sahibi Nur’ul  Hüda Derneği’ne teşekkür ederek hizmetlerinde başarılar diledi. Taş konuşmasının devamında, 30 Haziran ve 1 Temmuz gecesi Suriyeli muhacirlere yapılan saldırılar, saldırıları organize edenler, destek verenler konusunda bilgiler verdi. Taş ayrıca yakılan, zarar gören, araç ile işyeri ve evlerin tespit edilip, tazminatlarının ödenmesi, şehir içinden ve dışından olayları araştırmak için Kayseri’ye yapılan ziyaretler , Suriyeli sığınmacı, toplumunun mağduriyeti ve bu mağduriyetlerinin giderilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Taş ayrıca idare, yerel yönetimler ve sivil toplum olarak şehirde hayatın normale dönmesi için yapılması gereken çabalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Ahmet Taş konuşmasının sonunda Gazze’de devam eden İsrail Soykırımı, son günlerin önemli gündemi başıboş köpekler ve bu problemlerin çözümü için yapılan hukuki düzenlemeler hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Ayrıca Suriyeliler Ensar derneği başkanı Uğurcan Yıldırım ve Başkan yardımcısı Muhammet Hamza söz alarak son yaşanan olaylarda, Suriyeli muhacirlerin yaşadığı ve halen devam eden mahrumiyetler ve bunların giderilmesi için atılması gereken adımlar konusunda bilgiler verdiler.

Gönüllü kuruluşlar Temmuz ayı toplantısı Diyanet Sen Başkanı Mehmet Yurdakul’un duası ile tamamlandı. 

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluş Derneği, Suriyelilere yönelik nefret ve saldırı girişimlerini telin etmek için bir basın açıklaması da düzenledi. "Hepimiz Adem'in çocuklarıyız, Müslümanlar kardeştir" yazılı pankartın önünde yapılan basın açıklamasında Kayseri'deki ırkçı saldırılara karşı tepki ortaya konulurken mültecilerle dayanışma mesajı yinelendi.

whatsapp-image-2024-07-09-at-12-22-05.jpeg

whatsapp-image-2024-07-09-at-12-22-06.jpeg

ekran-goruntusu-2024-07-09-131953.pngekran-goruntusu-2024-07-09-131936.png

HABERE YORUM KAT