1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kayseri'deki ırkçı saldırılara karşı devlet mazlumların yanında olduğunu göstermeli!
Kayseri'deki ırkçı saldırılara karşı devlet mazlumların yanında olduğunu göstermeli!

Kayseri'deki ırkçı saldırılara karşı devlet mazlumların yanında olduğunu göstermeli!

Mehmed Göktaş, Kayseri'deki ırkçı saldırılara karşı devleti temsil edenlerin daha aktif sorumluluk alması gerektiğini belirtiyor.

06 Temmuz 2024 Cumartesi 11:30A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

Kayseri Devlet erkânı derhal Mazlumları ziyaret etmelidir!

Başta Kayseri Valisi, Belediye başkanları, Üniversitelerin rektörleri, İl Müftüsü, Sanayi ve Ticaret odası başkanları ve şehrin ileri gelenleri derhal zulme uğrayan, mağdur edilen, evleri ve iş yerleri yakılıp talan edilen Suriyelileri tez zamanda ziyaret etmelidir!

Müslümanlığı, dindarlığı kimseye bırakmayan Kayseri kolay kolay iyileşmeyecek çok büyük bir yara almıştır. Şehrin yetkilileri bu yarayı iyileştirmek, en azından büyümesini önlemek için Suriyeli aileleri ve temsilcileri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini sunmalıdır. Bundan sonra yanlarında olduklarını söyleyerek günlerdir evlerinden çıkamayan, iş yerlerini açamayan ve işlerine gidemeyen bu kardeşlerimize güven vermelidir.

Daha da önemlisi sicilleri bozuk bu azgın güruha bu suç makinelerine karşı taraflarını belli etmelidirler. Unutulmasın ki devlet erkânının sessiz kalması azgınları daha da azdıracaktır.

Hepsinden önemlisi bu ziyaretle şehrin itibarını kurtarmalıdırlar. Görebildiğimiz kadarıyla İslami Sivil Toplum Kuruluşları ilk günden itibaren ellerinden geleni yapmaktadırlar ama bu görev onlardan önce devlet erkanına düşen bir görevdir. Zaten şu bizim teklifimizi STK’lar bütün oturumlarında dile getiriyorlar ve taleplerini yetkililere iletiyorlar.

Ülke sanayiinde önemli bir paya sahip olan Kayseri Organize sanayi yetkilileri kendileri açısından işin vahametini görmüşlerdir. Fakat biz meseleye sadece maddi açıdan bakmıyoruz, Suriyelilerin çekilmesiyle nasıl bir çöküş yaşanacağını gözleriyle görmüş durumdalar.

Fakat söylediğimiz gibi biz meseleye sadece ekonomik açıdan bakmıyoruz, Kayseri’nin yanı sıra ülkenin tamamının tahminlerin ötesinde zarar göreceğini söylüyoruz.

Olayların sıçradığı diğer şehirlerde de aynı ziyaretler gerçekleştirilmelidir. İslami STK’lar bu konuda devlet yöneticilerini zorlamalıdır. Aksi takdirde hiç kimse bunun hesabını veremez. Çünkü bu bir kalkışmadır, Gezi kalkışması neyse, 15 Temmuz kalkışması neyse onlardan hiç geri kalır yanı yoktur.

Selam ve dua ile.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum