1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katil sürüsü gece boyunca sivilleri hedef aldı
Katil sürüsü gece boyunca sivilleri hedef aldı

Katil sürüsü gece boyunca sivilleri hedef aldı

Katil işgalcilerin Gazze Şeridi'nin fark bölgelerine yönelik gün boyunca sürdürdüğü saldırılar sonucu en az 40 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

27 Ağustos 2024 Salı 09:50A+A-

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusunun dün Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir grup vatandaşı hedef alan hava saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiğine işaret edilen açıklamada, kuzeydeki el-Amudi bölgesinde düzenlenen saldırıda da en az 2 vatandaşın öldüğü bildirildi.

İşgalci İsrail'in Gazze vilayetini de 5 hava saldırısıyla hedef aldığı aktarılan açıklamada, söz konusu saldırılar sonucu 23 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimine yönelik iki hava saldırısında da en az 7 sivilin yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivil bir aracın vurulmasıyla da 5 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, İsrail'in gün boyunca Gazze'nin farklı bölgelerine yönelik saldırılarda ölenler arasında 5 çocuğun olduğu ifade edildi.

Patlamaların şiddetiyle vücut bütünlüğü bozulan şehitleri bir araya getirmek zorlaşıyor. Yaralı olarak hastaneye götürülen insanların birçoğu ise uzuv kopması ile acılar içinde kalıyor.

 

HABERE YORUM KAT