1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Katil İsrail'in saldırdığı Lübnan'da açlık ve salgın hastalık alarmı
Katil İsrail'in saldırdığı Lübnan'da açlık ve salgın hastalık alarmı

Katil İsrail'in saldırdığı Lübnan'da açlık ve salgın hastalık alarmı

Katil İsrail'in saldırılarına devam ettiği Lübnan'da açlık ve salgın hastalık riskinin artması endişelere yol açıyor.

08 Ekim 2024 Salı 18:30A+A-

Bir Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada Lübnan'da hastalık salgınları yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Yetkili yaptığı açıklamada, işgal saldırıları sebebiyle sığınakların kalabalıklaşmasının ve sağlık görevlilerinin birçok bölgeyi terk etmesinin söz konusu riski artırdığını kaydetti.

DSÖ'nün Lübnan Olay Müdür Yardımcısı Ian Clarke, Beyrut'tan video bağlantısıyla Cenevre'de düzenlenen basın brifinginde "Akut ishal, Hepatit A ve önlenebilir hastalık salgınları riskinin çok daha yüksek olduğu bir durumla karşı karşıyayız." dedi.

Clarke, BM sağlık kuruluşunun sistemin aşırı zorlandığı konusunda uyarıda bulunduğunu ve şu ana kadar ülkedeki beş hastanenin kapandığını, dördünün ise sadece kısmen işlevsel olduğunu söyledi.

Clarke hastanelerin, sağlık görevlilerinin çatışmalardan kaçması ya da Lübnanlı yetkililer tarafından tahliye edilmelerinin istenmesi nedeniyle kapatıldığını da sözlerine ekledi.

Aynı brifingde bir Dünya Gıda Programı yetkilisi de Lübnan'ın kendi kendini besleyebilme kapasitesine ilişkin endişelerini dile getirerek, ülkenin güneyinde binlerce hektarlık tarım arazisinin çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle yandığını ya da terk edildiğini vurguladı.

WFP'nin Lübnan ülke direktörü Matthew Hollingworth, "Tarım açısından, gıda üretimi açısından, Lübnan'ın kendini beslemeye devam etme kabiliyeti konusunda olağanüstü bir endişe var." dedi.

Hollingworth birçok bölgede hasadın gerçekleşemeyeceğini ve ürünlerin tarlalarda çürüdüğünü sözlerine ekledi.

İsrail'in Lübnan genelindeki saldırıları artarak devam ediyor.

Saldırılarda şimdiye dek 2 bini aşkın kişi hayatını kaybetmiş durumda.

HABERE YORUM KAT