1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Katil İsrail’in Refah katliamı Ereğli’de protesto edildi
Katil İsrail’in Refah katliamı Ereğli’de protesto edildi

Katil İsrail’in Refah katliamı Ereğli’de protesto edildi

Ereğli Ümmet Platformu'nun çağrısı ile Ereğli çarşı merkezinde bir araya gelen platform üyeleri ve gönüllüleri, dün gece katil İsrail'in Refah katliamını tel'in etmek ve Gazze direnişi ile dayanışmasını ifade etmek için basın açıklaması yaptı.

27 Mayıs 2024 Pazartesi 23:10A+A-

İnsan ve Medeniyet Hareketi temsilcisi Hacı Mehmet Kurt, Katil İsrail’in, Batının ve onların içerdeki ve dışarıdaki tüm işbirlikçilerinin maskelerinin, Aksa Tufanı ve sonrasında yaşanan gelişmelere düştüğünü, bu anlı şanlı direnişin tüm kesimlerin kimliklerini açığa çıkaran bir turnusol kağıdı olduğunu vurguladı.

Müslümanlar olarak Gazze ve Filistin için yapılan hiçbir çalışmanın küçümsenmemesi, aksine dayanışmanın sabırla büyütülmesi gerektiğini ifade eden Hacı Mehmet Kurt, 28 Mayıs Salı günü saat 18.00'de yine Ümmet Platformu'nun organizesi ile Ereğli sahil şeridinde büyük Gazze yürüyüşü gerçekleştirileceğini belirterek basın açıklaması için sözü Proje İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Kadir Görmüş'e bıraktı.

Daha sonra Özgür-Der temsilcisi Davut Çevik' in yaptığı dua ile basın açıklaması sonlandırıldı.

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-24-32.jpeg

Basın açıklamasının tam metni:

REFAH KATLİAMI KARŞISINDA, GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ!

Değerli Filistin sevdalıları ve değerli basın mensupları,

Sekiz ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımda bulunan Siyonist İsrail rejimi dün gece yeni bir caniliğe imza atmış ve başarısızlıklarını, verdiği kayıpları, esir edilen askerlerini unutturmak, dünya gündeminden uzak tutmak için Refah’ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. Kendi sahte güvenli alan olarak ilan ettiği, savunmasız insanların sığındığı bir çadır kampını 8 tonluk füzelerle bombalayarak tüm dünyanın gözleri önünde bebekleri, çocukları kadınları yakarak katletti.

Dünya kamuoyundan gelen hiçbir tepkiyi önemsemeyen, uluslararası adalet divanının aldığı kararları tanımayan bu vahşi yaratıkların katliamlarına asla alışmayacağız ve göz yummayacağız. İslam ülkelerinin liderlerinin sessizliğinden aldığı cesaretle Siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı, sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistler’in anlayacağı tek dilin güç olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Yardım kuruluşlarının Gazzeye- Refaha girişini tamamen engellemeye hazırlanan İşgalci rejim, yapacağı katliamlar için haber vermektedir. Eğer durdurulamazlarsa daha büyük katliamlarla Gazze halkını açlığa mahkûm etmeye hazırlanmaktadır.

Sekiz ayı aşkın bir süredir Siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit artık İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı, anlamayacağı ortadadır.

Zalim Siyonistlerin katliamı karşısında çocukların ve kadınların feryadı arşı alayı titretiyor. Artık bu yaşananlara yüreklerimiz dayanmıyor. Bu sabilerin ahı tüm dünyayı yakacak. Ey İdareciler, Ey Ümmet, Ey Vicdan sahipleri, bu katliamı durdurmak için daha fazla gayret sarf etmeliyiz.

Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Gazze cayır cayır yanarken, katil İsrail rejiminin üzerine çökemeyen İslam ülkelerinin idarecileridir.

Ey İslam ülkelerinin liderleri;

Allah’tan korkun, İslam’ın izzetine sarılın, dinimizin emirlerini kuşanın.

Sizin acziyetiniz yüzünden Gazze yanıyor ve sizin etkisizliğiniz yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor.

Değerli katılımcılar,

Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. 

Öyle ki; Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. 

Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücahede ediyor.

Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil. 

Bugün İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak. 

Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil tüm İslam coğrafyası için de savaşmaktadır. 

Türkiye halkı Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. Bizler, idarecilerimizden de aynı duruşu beklemekteyiz. Ülkemizde bir yanda Hamas ı terörist gören anlayış, diğer yanda algılarla, hamasetle mış, miş  gibi yapan anlayış mevcuttur, biz bu ikisinden de beriyiz. Ticarette hülle yapan anlayıştan, suni gündemlerle Gazze gündemini örtmeye çalışan narkozlama anlayışından, mazlumları sokak köpekleri kadar gündemine almayan sahte hak savunucularından, Gazzeyi toprak meselesi ya da arapların meselesi olarak gören hastalıklı anlayıştan, ve ikiyüzlü kadın ve çocuk hakları savunucularından beriyiz.

Değerli kardeşlerim…

Evet, Gazze’de çok büyük bir katliam var ama Rabbimize hamdolsun ki ondan daha büyük ve izzetli bir direniş var. Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı mücahidi, Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze’deki direniş imanın ne büyük bir güç olduğunu somut bir şekilde bizlere göstermiştir. Batının sunduğu modern kölelik karşısında, sadece Allah’a kul olmanın, ne büyük bir şeref olduğunu ortaya koymuştur. Emperyalistlerin ve işgalcilerin ayak bastığı günlerden beri bu topraklarda yaşayan ve adeta direnişin öğretmeni olan tüm Filistin halkına, mücahitlerine, masum çocuklarına ve direnişi nesilden nesile aktaran direngen analarına selam olsun. Şeyh Ahmet Yasin’den beri tüm liderleri şehit düşmesine rağmen pes etmeyen, şehit şehit büyüyen, dünyanın en dehşetli gücüne karşı kahramanca direnen Hamas’a selam olsun

Buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz.  Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir. Bu hikâyenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz

Gazze'de başlayan direniş dünyayı kendine getirirken zalimlere ise korku salıyor. Allah'a güvenerek yola çıkan Gazze halkına olan borcumuzu ödemek akidevi bir sorumluluk ve insani bir görevidir. Alışmayacağız, susmayacağız ve Gazze için haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Kardeşlik şuuruyla durmadan bu zulme karşı hakkı haykırıp meydanları dolduracağız ve kardeşlerimizi sessizliğe mahkum etmeyeceğiz!"

Kahrolsun ABD! Kahrolsun İsrail, Kahrolsun küresel emperyalizm!

Yaşasın Gazze direnişimiz! Yaşasın Nehirden Denize Özgür Filistin! Yaşasın Küresel İntifada...

KDZ EREĞLİ ÜMMET PLATFORMU

whatsapp-image-2024-05-27-at-23-28-03.jpeg

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-24-36.jpeg

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-24-35.jpeg

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-24-35-1.jpeg

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-24-34.jpeg

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-24-34-1.jpeg

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-24-33-1.jpeg

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-24-31-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum