1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Katil İsrail’in İsmail Heniyye suikasti Kocaeli’de protesto edildi
Katil İsrail’in İsmail Heniyye suikasti Kocaeli’de protesto edildi

Katil İsrail’in İsmail Heniyye suikasti Kocaeli’de protesto edildi

Katil İsrail’in saldırısı sonucu Tahran’da şehid düşen Hamas Lideri İsmail Haniye için Kocaeli’de basın açıklaması yapıldı.

31 Temmuz 2024 Çarşamba 20:09A+A-

Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin şehadeti nedeniyle bugün ikindi namazı sonrası Kocaeli’de gıyabi cenaze namazı kılınacaktı. Ancak mevcut cenaze namazı kılınmadığı için gıyabi cenaze namazı kılınamadı. Şehid Heniyye için Cuma günü gıyabi cenaze namazı kılınacak. İkindi namazı sonrası Gönüllü Kültür Teşekkülleri basın açılması düzenledi.

İzmit Fevziye Camii’nde yapılan basın açıklamasına platform üyesi STK üye ve temsilcilerinin yanı sıra ildeki çeşitli siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve bürokratlar katılım gösterdi.

Açıklamayı grup adına Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Muhammed Hanefi Akbulut okudu.

Açıklamada özetle şunlar kaydedildi:

Kıymetli dostlar; bugün asil bir lider, korkusuz mücahit, inanmış bir mümin olan İsmail Heniye emanetini Rahmet-i Rahmana teslim ederek, şehitler kervanına katıldı. İsmail Heniye, 3 oğlu 4 torununun şehadet haberini alınca, davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştüren, ‘Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir Gazze’deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır’ diyen, iman iddiasını mücadele, Özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Fillisin’deki binlerce mücahitten biriydi.

Tüm Filistin halkının başı sağ olsun, tüm Müslümanların başı sağ olsun!

Yeryüzünün tüm vicdanlı insanları İsrail terör örgütünün alçaklığına, korkaklığına, azgınlığına tanık olsun. 40 bin masum mazlum şehidin kanı 100 bin gazinin acısı dünyanın merhametine, insanlığın uyanışına, zulümlerin son bulmasına vesile olmuyorsa veyl olsun! Kundaklara dolan kanların, torbalarda taşınan cesetlerin, paramparça edilmiş bedenlerin, dökülen masum kanlarının hesabı sorulmayacaksa tüm insanlığa veyl olsun!

Lobilerine yardım yataklık eden, meclisinden Gazze kasabı aşağılık katil Netenyahu’yu alkışlayan Katil ABD Ortadoğu’dan defolup gitmedikçe, ne Ortadoğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olmayacak.

Allah’ım! Biz Filistin halkının direnişine şahitlik ediyoruz…

Kanlarıyla destan yazan korkusuz mücahitlerin şanına tanıklık ediyoruz.

Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet eden Şeyh Ahmet Yasin’in şehadeti hatırına, “Ölüme burun kıvıracağımızı mı sanıyorlar? Kanserle de, kalp krizinden den ya da bir apachi helikopterinin füzesi ile de olsa ölüm ölümdür. Ben Apachi ile gelecek olan ölümü tercih ediyorum.” diyerek zalimlere meydan okuyan Abdülaziz el Rantisi’nin kabul olan duası hatırına, Filistin’deki tüm şehitlerimizin aziz kanları, imanını muhafaza vatanını müdafaa için direnen bütün şehitlerin hatırına, Gazze’deki bu zulmü ümmetin uyanışına, Siyonist vahşetin sonuna, Nehirden Denize Özgür Filistin’e, Kudüs’ün özgürlüğüne vesile kıl!

whatsapp-image-2024-07-31-at-180629.webp

whatsapp-image-2024-07-31-at-180628-1.webp

whatsapp-image-2024-07-31-at-180627-1.webp

whatsapp-image-2024-07-31-at-180629-2.webp

whatsapp-image-2024-07-31-at-180628.webp

Cuma günü namaz çıkışı aynı mekanda Şehid Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılınacağı belirtilirken Şehid'in bir süre evvel yaptığı 3 Ağustos çağrısına da Gebze'de Cumartesi günü gerçekleştirilecek büyük bir miting ile icabet edileceği kaydedildi.

3615bd87-f3d6-4412-b4dd-4fe0a546b872.jpeg

 

HABERE YORUM KAT