1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Katil İsrail'i protesto eden Greta Thunberg'e Kopenhag'da gözaltı
Katil İsrail'i protesto eden Greta Thunberg'e Kopenhag'da gözaltı

Katil İsrail'i protesto eden Greta Thunberg'e Kopenhag'da gözaltı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Kopenhag Üniversitesi'nde "İşgal Karşıtı Öğrenciler" grubunun düzenlediği İsrail protestosu sırasında gözaltına alındı.

04 Eylül 2024 Çarşamba 14:38A+A-

Katil İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı protestolar, dünyanın dört bir yanında devam ediyor. Bu protestoların son adresi, Kopenhag Üniversitesi oldu. Çevre aktivisti Greta Thunberg’in de aralarında bulunduğu "İşgal Karşıtı Öğrenciler" grubu, Filistin'e destek vermek amacıyla üniversite kampüsünde bir eylem gerçekleştirdi. Ancak eylem, Danimarka polisinin müdahalesiyle sona erdi ve Thunberg de dahil olmak üzere altı kişi gözaltına alındı.

THUNBERG'E GÖZALTI

Greta Thunberg, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kopenhag Üniversitesi önünde gerçekleştirilen eylemin polis tarafından dağıtıldığını duyurdu. Reuters’a konuşan bir polis sözcüsü ise, yaklaşık 20 kişilik bir grubun üniversite binasının girişini kapattığını ve olay yerine gelen polislerin üç kişinin içeri girmesi üzerine müdahale ettiğini belirtti. Sözcü, olayda altı kişinin gözaltına alındığını doğruladı, ancak kimlikleri hakkında bilgi vermekten kaçındı. Buna rağmen, "İşgal Karşıtı Öğrenciler" grubunun bir sözcüsü, Greta Thunberg'in gözaltına alındığını açıkladı.

'İSRAİL ÜNİVERSİTELERİYLE İŞBİRLİĞİ SONA ERMELİ'

Eylemi organize eden "İşgal Karşıtı Öğrenciler" grubu, Kopenhag Üniversitesi'nin İsrail üniversiteleriyle olan işbirliğine son verilmesini talep ediyor. Grubun Instagram hesabında paylaşılan fotoğraflarda, üniversite binasının pencerelerine asılan Filistin bayrakları dikkat çekti. Grup, üniversitenin İsrail üniversiteleriyle sürdürdüğü işbirliğinin, "soykırım yapmak için kullanılan bilgiye katkıda bulunduğunu" söyledi.

Bu, grubun Kopenhag Üniversitesi'ne yönelik ilk eylemi değil. Mayıs ayı başlarında, ABD'nin çeşitli seçkin üniversitelerinde gerçekleştirilen İsrail karşıtı protestoların ardından, "İşgal Karşıtı Öğrenciler" grubu, Kopenhag Üniversitesi önünde kamp kurarak benzer bir eyleme imza atmıştı.

GRETA THUNBERG’İN GAZZE’YE DESTEK MESAJLARI

Greta Thunberg, daha önceki açıklamalarında da İsrail’i sert bir dille eleştirmiş, Filistin’e yönelik saldırılarını "soykırım" ve "savaş suçu" olarak nitelendirmişti. Thunberg’in bu açıklamaları, onun çevre aktivizminin ötesine geçerek, insan hakları konularında da güçlü bir duruş sergilediğini gösteriyor.

 

Kaynak: Karar, AA

HABERE YORUM KAT