1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katil Esed ile görüşme ısrarının arkasındaki hikmet nedir?
Katil Esed ile görüşme ısrarının arkasındaki hikmet nedir?

Katil Esed ile görüşme ısrarının arkasındaki hikmet nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Esed” dediği Baas cuntası şefiyle görüşme ısrarını sürdürüyor.

12 Temmuz 2024 Cuma 11:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllardan beridir “Katil Esed” dediği Suriye rejiminin cunta şefi Beşşar Esed’e bir anda “Sayın Esed” diyerek görüşme teklifinde bulundu.

Üstelik bu görüşmenin gerekirse Türkiye’de de olabileceğini belirterek, ısrarını sürdürüyor.

Son olarak NATO zirvesinin ardından yaptığı basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Sayın Esed'e, ‘Ya ülkeme gel ya da üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım’ çağrımı iki hafta önce yaptım. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanımı da görevlendirdim. Bu dargınlığı, kırgınlığı bitirelim istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bir anda katil Esed’e “Sayın” sıfatı yakıştırarak görüşme ısrarı ve görüşmenin gerekirse Türkiye’de olabileceğini söylemesi kabul edilebilir değil.

Suriye’de PKK’nın hegemonyasını kırma gerekçesi veya iddialarıyla Esed rejimini muhatap almaya hazırlanan Erdoğan’ın çok tartışmalı bir süreci başlatacağı aşikar.

Zira, Esed rejimi 13 yıldır sistematik olarak icra ettiği katliamlarla PKK gibi bir katliam şebekesini dahi geride bıraktı.

Rusya ve İran’dan aldığı destekle yaklaşık 1 milyon insanı katleden, binlerce kişiyi hapislerde işkence altında tutan, milyonları yerinden eden Esed rejimini muhatap almak Suriyelilerin hiçbir sorununu çözmeyecektir.

Suriye’ye geri dönenlerin gözaltına alınarak işkence tabi tutulduğu bir vasatta, rejimi Suriye halkının meşru temsilcisi gibi kabul etmek Erdoğan’ın yıllardan bu yana muhacirler lehine sürdürdüğü insani politikaya zarar verecektir.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum