“Katil Devletin Başbakanı, Hoş Gelmedin!”
Netanyahu'nun Atina'yı ziyaretine sert tepki gösteren Komünist Partisi, "Katil Devlet'in başbakanı, hoş gelmedin!" dedi. Ayrıca büyük bir miting düzenlendi.
Netanyahu'nun Atina'yı ziyaretine sert tepki gösteren Yunanistan Komünist Partisi, "Katil Devlet'in başbakanı, hoş gelmedin!" dedi. Ayrıca büyük bir miting düzenlendi.
Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) tarafından Pazartesi günü organize edilen mitinge Yunan barışseverlerin, işçilerin ve gençlerin yanı sıra Filistinli işçiler ve öğrenciler de katıldı. İsrail Büyükelçiliği'nin önünden geçerken sık sık, "İsrail Başbakanı, burada istenmiyorsun!", "Kahrolsun emperyalist haydutlar, ABD-İsrail-Avrupa Birliği!" sloganları atıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi almasına tepki gösteren eylemciler, "Halk terörist değildir, gerçek teröristler NATO ve İsrail'dir" diyerek seslerini yükselttiler.
YKP Merkez Komitesi mitinge kalabalık bir delegasyonla katılırken, kürsüden okunan bildiride şunlar belirtildi:
"YKP halkı İsrail başbakanının ülkeyi ziyaretini ve Yunan hükümetinin bu emperyalist ülkeye verdiği desteği lanetlemeye çağırır. İsrail başbakanı, on yıllardır Filistin halkını baskı ve cinayet yoluyla ezmeye çalışan, onların yurdunu işgal eden bir devletin sözcüsü konumundadır. İsrail emperyalist planlarda birincil rol oynamakta, bölge halklarına karşı askeri operasyonlar düzenlemektedir. PASOK hükümeti bu konuda ağır bir sorumluluk altındadır. Bu hükümet, Yeni Demokrasi partisinin bıraktığı yerden devam etmekte ve yalnızca İsrail politikalarını desteklemekle kalmayıp askeri işbirliğini ortak tatbikatlarla ve anlaşmalarla derinleştirmektedir."
Netanyahu Atina'da ne arıyor?
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Yunanistan gezisine Filistin sorunu damga vurdu. Sorulan bir soru üzerine Filistin ile doğrudan görüşmelere hazır olduklarını beyan eden Netanyahu, "Kahire'ye, Washington'a ya da başka bir yere gidip doğrudan görüşmelere başlamaya hazırız" derken, Yunanistan Başbakanı George Papandreu da, "doğrudan görüşmeler kalıcı bir barışın koşuludur" dedi.
İki ülke başbakanı, ülkelerinin arasındaki güvenlik işbirliğini artırma yönünde kararlar alırken, benzer şekilde turizm, tarım, su ve enerji konularında da ilişkileri geliştirme yönünde adım atacaklarını beyan ettiler.
"Mavi Marmara" katliamı sırasında Yunan bandıralı bir gemi de İsrail askerlerince alıkonmuş ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Katliamdan sonra Yunanistan İsrail'i kınamış, fakat ilişkileri normal seyrince bırakmıştı.
(Kaynak: SOL)
HABERE YORUM KAT