1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Katar istihbarat şefine CIA tarafından 'üstün işbirliği' ödülü verildi
Katar istihbarat şefine CIA tarafından 'üstün işbirliği' ödülü verildi

Katar istihbarat şefine CIA tarafından 'üstün işbirliği' ödülü verildi

El Huleyfi ABD istihbaratına verdiği “olağanüstü destek” nedeniyle de ödüllendirildi.

18 Ağustos 2024 Pazar 10:21A+A-

Katar'ın en üst düzey istihbarat yetkilisi, ABD ile istihbarat işbirliğinin güçlendirilmesindeki rolü nedeniyle Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından madalya ile ödüllendirildi.

ABD merkezli medya kuruluşu Axios'un haberine göre Devlet Güvenlik Ajansı Başkanı Abdullah bin Muhammed el Huleyfi, George Tenet madalyasını bu hafta başında CIA Direktörü Bill Burns'den aldı.

Axios'un Perşembe günü iki kaynağa dayandırdığı haberine göre Burns, el Huleyfi'ye ödülü Körfez bölgesindeki iki müttefik arasında “ulusal ve bölgesel güvenliğin korunmasındaki rolünü takdir etmek” amacıyla verdi.

Habere göre El Huleyfi ayrıca “ABD ve Katar'ın çıkarlarını ve güvenliğini korumada” ABD istihbaratına verdiği “olağanüstü destek” nedeniyle de ödüllendirildi.

Axios'un bir kaynaktan aktardığına göre, Katar istihbarat teşkilatı Orta Doğu'daki “tehdit ve saldırıları önlemek ve engellemek için” ABD ile terörle mücadelede yakın işbirliği içerisinde.

Hem CIA hem de Katar Devlet Güvenlik Ajansı henüz El Huleyfi'nin ödülüyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Katar ve ABD arasında uzun yıllara dayanan bir işbirliği var ve Katar Orta Doğu’daki en büyük hava üssü olan El Udeyd’dee ABD Hava Kuvvetleri’ne ev sahipliği yapıyor.

George Tenet, 1996-2004 yılları arasında hem Başkan Bill Clinton hem de Başkan George W. Bush yönetimlerinde yaklaşık sekiz yıl boyunca CIA şefi olarak görev yapmış ve ABD'nin hem Afganistan hem de Irak'a işgallerinde büyük rol oynamıştır.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum