1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Kahramanmaraş Platformundan ırkçı provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı
Kahramanmaraş Platformundan ırkçı provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı

Kahramanmaraş Platformundan ırkçı provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı

Suriyeli muhacir kardeşlerimize yapılan ırkçı saldırılara karşı Kahramanmaraş Platformu tarafından sağduyu çağrısı yapıldı.

03 Temmuz 2024 Çarşamba 16:39A+A-

Kayseri'de bir çocuğa karşı gerçekleştirilen taciz gerekçe gösterilerek Suriyeli kardeşlerimizin evlerine ve iş yerlerine yapılan ırkçı saldırılar ve bu saldırıların başka bölgelere sıçraması nedeniyle Kahramanmaraş Platformu tarafından sağduyu çağrısı yapıldı.

Yapılan açıklamada masum insanların mağdur edildiği provokasyonların İslam ümmetine zarar verdiği belirtildi.

Bu kaotik süreçte halkımızın sağduyulu olması çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasının tam metni:

Değerli basın mensupları, 

Kayseri’nin Danişment Gazi Mahallesi'nde Suriyeli bir çocuğa karşı gerçekleştirilen iğrenç taciz olayının ardından, zanlı emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştır. Buna rağmen suçun şahsiliği ilkesi tamamen ihlal edilmiş ve toplumsal linç kültürü sergilenmiş, suçla hiçbir ilgisi olmayan birçok sığınmacının araçları ve işyerleri yakılmıştır. 

Yine aynı merkezden talimat alan Suriye’nin kuzeyindeki provokatörler, Kayseri’deki olaylara karşılık verme bahanesiyle bu oyunun yeni bir versiyonunu Suriye topraklarında da sergileyerek asıl amaçlarını ortaya koymuşlardır. 

Türkiye sistematik bir tarzda geliştirilen bu provokasyonlarla, toplumlararası nefret dalgalarıyla adeta kaotik bir ülke görünümüne sürüklenmek istenmektedir. Bireylerin işlediği cürümler veya kabahatler öne çıkartılarak, etnik ayrımcılık üzerinden saldırganlık meşrulaştırılıyor, nefret dalgasının beslediği bir linç atmosferi yaygınlaştırılmak isteniyor. 

Hiç kuşkusuz bu provokasyonlar, toplumun huzurunu ve barışını açıkça tehdit etmektedir. Bu provokasyonlar, sadece suçluyu değil masum insanları da hedef alarak, toplumda derin yaralar açmaktadır. Irkçı nefret ve ayrımcılık, birlikte yaşama kültürümüzü zedeleyerek toplumsal uyumu bozmakta; İslam ümmetine zarar vermektedir.

Coğrafyamızın büyük bir kaos içerisinde bulunduğu bu dönemde bölgede istikrar adası olan ülkemizi kaosun içine sürüklemek isteyenlere asla fırsat verilmemelidir. Asıl hedefin Türkiye olduğunu unutmamak lazım. Bütün bu provakatif eylemlerin arkasında yabancı istihbarat örgütlerinin olduğunu biliyoruz. 
Ekonomik krizi, birtakım kültürel farklılıkları, sosyolojik tartışmaları vs. gerekçe göstererek girişilen linç kültürünü mazur göstermeye kalkmanın insafla ve hukukla asla bağdaşmayacağı ortadadır. Buna rağmen demagojik birtakım söylemlerle zalimliğe, barbarlığa kılıf arayanların yarınlara utanç yükü devrettikleri ve ahiret hesaplarının çetin olacağını kendilerine bir kere daha hatırlatıyoruz.

Kahramanmaraş Platformu olarak Suriye’de Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıları da nefretle kınıyoruz. Sözkonusu eylem sonrası emniyet ve yargı makamlarının gerekeni yaptığına ve bundan sonra da devletimizin ilgili kurumlarının bu tür provokatif olayların yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağına inanıyoruz. Bu süreçte halkımızı sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT