1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. K.Maraş'ta "Zulme Karşı Kardeşlik Buluşması" Etkinliği
K.Maraş'ta "Zulme Karşı Kardeşlik Buluşması" Etkinliği

K.Maraş'ta "Zulme Karşı Kardeşlik Buluşması" Etkinliği

Kahramanmaraş’ta İslam Dünyası ile Dayanışma Platformu, 4.yılında olan Suriye İntifadası ve Mısır cuntası tarafından haklarında idam kararları protesto için bir etkinlik gerçekleştirildi.

12 Mayıs 2014 Pazartesi 17:07A+A-

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren İslami hassasiyet sahibi derneklerin oluşturduğu İslam Dünyası ile Dayanışma Platformu,  4.yılında olan Suriye İntifadası ve Mısır cuntası tarafından haklarında idam kararları verilen mazlumlar için hafta sonu Ulu Cami meydanında bir etkinlik gerçekleştirildi.

İslam Dünyası ile Dayanışma Platformu adına Av. Cevdet Özdemir’in İslam dünyasında yaşanan acılara atıfta bulunarak başladığı konuşmasını Ümmet olabilme vurgusuyla noktaladı.

Özdemir ‘in ardından söz alan, Cunta tarafından feshedilen Mısır parlamentosunun Müslüman Kardeşler teşkilatı milletvekili Adil Raşit’in konuşması ile etkinlik devam etti. Konuşmasında mısır halkının seçilmiş cumhurbaşkanını ordu darbesi ile zindana atılma sürecini ve akabinde Müslüman Kardeşler teşkilatına yönelik yapılan baskı ve zulmü, örnekler vererek anlatın Adil Raşit ”Siz Mısır da sadece Esma’yı biliyorsunuz, ben ise bu ellerimle 100’lerce Esmayı toprağa verdim. Bizi Mısır da var olan bir takım önder diye gösterdikleri cahil insanlarla yıpratmaya çalışıyorlar. Ama bilmeleri gereken bir şey var biz her şeye hakim olan tek bir iradenin varlığına inanıyoruz, elbet bir gün bu irade yeryüzüne tecelli edecektir. Peygamber bize cihadı öğretti biz ise terk ettik.”

Raşit, Koca bir ümmetin birbirine düşen ve sonunda birbirleriyle hesaplaşan devletler haline geldiğimizi, ifade ederek Hasan el Benna’nın “İslam’dan başka bir yol yoktur” sözünü hatırlattı.

Suriye'yi De Unutmadıklarını sözlerine ekleyen Raşit, Muhakkak Bir Gün Karanlığın Biteceğini Aydınlık Bir Günün Elbet Doğacağını Belirtti..

Konuşmanın sonunda sahneye grup yürüyüş çıktı. Grup Yürüyüş’ ün seslendirdiği “Allahu Ekber, Ey Şehid, Milyonlarız, Zalimlere Vur, Şuheda El-Cenne, İntifada, Ben İnsanım, Ahi Ente Hurrun, Özgürlük Türküsü, ile paralelciler için hazırladıkları Paralel Şarkısı ve Yalla İrhal Ya Beşşar” parçalarla meydana gelenlere coşku dolu anlar yaşattılar.

Grup Yürüyüş’ ün ardından yapılan dua ile program sona erdi.

Haber: Ahmet Malkoç
Fotoğraf: Ayşegül Korkmaz

maras-20140512-01.jpg

maras-20140512-02.jpg

maras-20140512-03.jpg

maras-20140512-06.jpg

maras-20140512-07.jpg

maras-20140512-10.jpg

maras-20140512-11.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum