1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Japonya Afganistan'ın 9 vilayetinde 165 okul inşa edecek
Japonya Afganistan'ın 9 vilayetinde 165 okul inşa edecek

Japonya Afganistan'ın 9 vilayetinde 165 okul inşa edecek

Japonya'nın Afganistan Büyükelçisi Takayushi Kormaya ayrıca Tokyo'nun İslam Emirliği ile G7 ülkeleri arasında bir ilişki oluşturabilmek için çalıştığını da sözlerine ekledi.

06 Eylül 2024 Cuma 23:54A+A-

Siyasi İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir, Japonya'nın Afganistan Büyükelçisi Takayushi Kormaya ile iki ülke arasındaki ilişkileri görüşmek üzere Kabil'de bir araya geldi.

İslam Emirliği yönetiminden yapılan açıklamaya göre Takayushi Kormaya, Japonya'nın uyuşturucu üretimiyle mücadele için Afganistan'a 10 milyon dolarlık bir yardım paketi açıkladığını ve ülkenin 9 vilayetinde 165 ilkokul inşa etmeyi planladığını söyledi.

Japon Büyükelçi ayrıca Japonya'nın Afganistan'ın tarihi eserlerinin korunmasına yardımcı olmak ve ilgili kurumların kapasitesini arttırmak için Kabil'deki Ulusal Müze'ye 300.000 dolar yardımda bulunmayı planladığını belirtti.

Takayushi Kormaya ayrıca Tokyo'nun İslam Emirliği ile G7 ülkeleri arasında bir ilişki oluşturabilmek için çalıştığını da sözlerine ekledi.

Görüşme sırasında Mevlevi Abdulkebir, Kabil-Tokyo ilişkilerinin her iki ülke için önemini vurguladı ve üçüncü Doha toplantısında verilen taahhütlerin bir an önce hayata geçirilmesini umduğunu ifade etti.

Japon Büyükelçi ayrıca Kabil'in altıncı güvenlik bölgesinde meydana gelen patlama dolayısıyla taziyelerini iletti.

HABERE YORUM KAT