1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Katil ABD’nin savaş gemisi İzmir'de protesto edildi!
Katil ABD’nin savaş gemisi İzmir'de protesto edildi!

Katil ABD’nin savaş gemisi İzmir'de protesto edildi!

​​​​​​​ABD’nin İzmir’e gelen “USS Wasp” adlı savaş gemisi İzmir limanında yapılan eylemle protesto edildi.

04 Eylül 2024 Çarşamba 23:39A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD'nin işgal rejimini korumak üzere bölgeye gönderdiği “USS Wasp” adlı hücum gemisinin İzmir Limanı'na demirlemesi üzerine İzmirli Müslümanlar, Özgün-Der'in çağrısıyla 4 Eylül Çarşamba günü İzmir Limanında eylem gerçekleştirdi.

Eylemin yöneticiliğini yapan Hamza Akdeniz sunuş konuşmasında şunları vurguladı.

"Siyonist işgal rejimi Gazze’de işlediği cinayetler sebebiyle her geçen gün yalnızlaşırken 11 aydır Siyonist çetenin işlediği cinayetlere her türlü desteği sunan ABD katliamın ortağı olmak konusunda hiçbir zaman geri adım atmadı. ABD işgalcilere sunduğu destekle Ortadoğu’da büyük bir suç işliyor. ABD’den aldığı silah ve para desteğiyle istediği cinayeti işleyen Siyonist çetenin attığı her adımın en büyük ortağının ABD olduğuna da şüphe yok! ABD'nin işgal rejimini korumak üzere bölgeye gönderdiği gemilerden biri olan 'USS Wasp' adlı hücum gemisini de bu sebeple protesto ediyoruz.

İşgalin ortağı olan geminin Türkiye’de hiçbir sorun çıkartılmadan misafir edilmesi kabul etmiyoruz. Yetkili makamlardan konu hakkında henüz bir açıklama yapılmamasını da ayrıca kınıyoruz.

Gazze'de direnen Müslümanlar için Allah’a zafer duasında bulunurken Siyonist çete başta olmak üzere coğrafyamızda kan akıtan başta ABD ve bugün ülkemize gelen katil Sisi'yi de lanetliyoruz."

Peygamber Sevdalıları adına konuşma yapan Muhammed Akgül, Gazze'deki direnişin ortaya çıkardığı örnekliğe vurgu yaptı.

"Hakkı her daim söylememiz ve mazlumun yanında, zalimin karşısında olmamız ve bir an önce zulmeden işgalci savaş ve hücum gemisinin bu limandan defolmasını istiyoruz.

10 aydır, Siyonistlerin, ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin yenilmezlik algısı bir avuç mücahit tarafından kırılmıştır. Orantısız güç kullanılan Gazze soykırımında siviller hedef alınmıştır. Direnişçilere karşı büyük bir acziyet içine giren ABD, Avrupa ülkeleri ve Siyonist işgal rejimi can çekişmektedir. Bir avuç kahraman mücahidin direnişi bizlere bunun müjdesini vermektedir. Gazze direnişine izzete ve şerefe tabi olmanın önemini hepimize göstermektedir."

Köklü Değişim Derneği'nden Mehmet Aslan, Gazze direnişi için farkındalık çalışmalarını artırma çağrısında bulundu.

"Eli kanlı Siyonist İsrail, her gün mazlum kardeşlerimizi, dindaşlarımızı dünyanın gözü önünde katlederek soykırım yapmaya devam ediyor. Bu sebeple büyük küçük demeden Gazzeli kardeşlerimiz için yapılacak her türlü faaliyete, boykota ve bugün burada ABD gemisini telin ettiğimiz gibi zulmün sonlanması için atılacak her türlü adıma destek vermek ve elimizden gelebilecek her türlü eylemi yapmak vazifemiz olmalıdır."

Özgür-Der İzmir temsilcisi Nurcan Büyük, Gazze halkının verdiği mücadeleyle Siyonist çeteye ağır bir yenilgi yaşattığını vurgularken katliamın ortağı ABD'nin İzmir'deki varlığını kabul etmediklerini kaydetti.

"10 aydır her gün binlerce Gazzelinin haklarına bedenlerine çocuk kadın demeden zulüm ediliyor. Onlar her acıya dimdik durarak direniyorlar. Acıya dayanmayı ve iman etmenin gücünü tüm direnişleriyle gösteriyorlar. El kadar çocuklardan imanın ne kadar etkili bir gücü oluğunu gördük. Her gün yeni bir vahşet haberiyle karşılaşıyoruz. Direniş ise hiç olmadığı kadar güçlü! Yardımı sadece Allah'tan bekleyen ve direnişi  büyüten bir toplum için hayır dua ediyoruz. Gazzeliler her fırsatta haysiyetli olmanın ne anlama geldiğini tüm dünyaya gösteriyorlar. Gazze halkına 11 ay boyunca tüm dünyaya direniş dersi verdikleri için sonsuz teşekkürler... Gazze direnişi selamlarken işbirlikçi ABD'nin İzmir'deki varlığını da kabul etmediğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz!"

Fazlı İnderin'in okuduğu basın açıklaması ile ABD'nin işgal rejimini korumak üzere bölgeye gönderdiği “USS Wasp” adlı hücum gemisi protesto edildi.

Eylemde, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol”, “Katil ABD katil Sisi”, “Kahrolsun ABD kahrolsun İsrail”, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları atılırken, “Limanlar Siyonizm'e Kapatılsın” pankartı taşındı.

izmir-abd-protesto-20240904-01.jpg

izmir-abd-protesto-20240904-02.jpg

izmir-abd-protesto-20240904-03.jpg

izmir-abd-protesto-20240904-04.jpg

izmir-abd-protesto-20240904-06.jpg

izmir-abd-protesto-20240904-07.jpg

izmir-abd-protesto-20240904-08.jpg

izmir-abd-protesto-20240904-09.jpg

Basın açıklaması tam metni:

Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla

Değerli İzmir halkı, sayın basın mensupları, saygıdeğer katılımcılar,

Öncelikle İzmir'den Gazze’nin onurlu ve şerefli halkına ve Gazze’nin şanlı direnişçilerine selam olsun!

Unutmak da bir işgaldir. İnsan sadece konuştuklarından değil, sustuklarından da sorumludur. Siyonist işgal rejimi, Gazze’de işlediği cinayetleri her geçen gün artırmaktadır. Gazze ile yetinmeyip, katliamlarına Batı Şeria’yı da dahil etmiştir. On bir aydır Siyonistlerin işlediği bu cinayetlere her türlü desteği sunan ABD, katliamların ortağı olma konusunda asla geri durmadı. Sağladığı binlerce ton mühimmat ile desteğini bugüne kadar devam ettirdi. ABD’nin işgalcilere sağladığı destek, hiç şüphesiz Netanyahu’nun daha rahat davranmasını ve daha da azgınlaşmasını sağlıyor. Yaptığı silah ve para yardımlarıyla Siyonist çetenin en büyük ortağı hiç şüphesiz ABD’dir. Gazze’de soykırım sürerken, işgal rejimini korumak amacıyla ABD tarafından bölgeye gönderilen gemilerden biri olan USS Wasp adlı hücum gemisinin gelip rahat bir şekilde İzmir Limanına demir atabilmesi, en hafif tabirle katilin işbirlikçilerine sessiz kalmaktır. Kısa süre önce TCG Anadolu ve TCG Gökova gemileri ile ortak geçiş eğitimi icra eden USS Wasp savaş gemisi, şu an yanı başımızda demirlemiş durumda. Bu nasıl bir aymazlıktır?

Filistin dostları olarak, Siyonistlere ve destekçilerine alan açan her tür kirli ilişkiyi lanetliyoruz. Daha iki gün önce, şu an bulunduğumuz yerden az ilerde, Gazze katliamının ortağı olan ABD’yi ve limanımıza demirlemiş olan gemisinin canlı unsurlarını protesto ettikleri için önce gözaltına alınan ve ardından da tutuklanan vatandaşların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. İşgalin ortağı olan bir geminin hiçbir engelleme ile karşılaşmaksızın rahat bir şekilde Türkiye karasularında olması kabul edilemez bir durumdur.

Diğer yandan, Gazze’ye karadan tek geçiş noktası olan Refah kapısını açmayan; Siyonist rejim ile işbirliği içinde hareket eden; yaptığı kanlı kalkışma ile binlerce müslümanı katlederek Mısır’ın meşru yönetimini devirip yerine kendi firavunluğunu ilan eden Sisi isimli darbecinin de bugün ülkemize davet edilip üst düzeyde ağırlanması da kabul edilebilir değildir.

On bir aydır devam eden soykırım karşısında Arap ülkeleri de, Türkiye dahil İslam ülkeleri de,net bir duruş gösteremiyor; kınama mesajlarıyla yetinmeyi tercih ediyorlar. Bütün bu ülkeler, liderler, devletler, yönetimler ya Gazze halkıyla birlikte onurlu bir direnişin parçası olacaklar, ya da Siyonist işgal çetesinin işbirlikçileri olarak tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklar.

İzmirli Müslümanlar olarak bütün insanlığa sesleniyoruz: Kudüs meselesi, Gazze meselesi, artık sadece Gazzelilerin, Kudüslülerin ya da sadece Müslümanların meselesi değildir. Bu mesele artık insanlık meselesidir ve bütün erdemli insanları her platformda bu meseleye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ya insanlığımızın ve Müslümanlığımızın gereğini yerine getirerek zalimlere ve zulümlerine karşı çıkacağız, ya da sessiz kalarak zulme ortak olacağız ve zalimlerle birlikte anılacağız.

Bugün burada, İzmirli Müslümanlar olarak, zulme ve zalimlere karşı sesimizi yükseltmek; Siyonist katillere ve en büyük destekçisi zalim ABD’ye ve işbirlikçilerine karşı olduğumuzu haykırmak için toplandık. Zulüm devam ettiği müddetçe, zalimlere karşı meydanlarda olacağımızı birkez daha haykırıyoruz.

Zalimler için yaşasın cehennem!

İzmirli Müslümanlar

HABERE YORUM KAT

3 Yorum