1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. İzmir’de Uluslararası Öğrencilerden Mescid-i Aksa’ya siyonist saldırıya protesto
İzmir’de Uluslararası Öğrencilerden Mescid-i Aksa’ya siyonist saldırıya protesto

İzmir’de Uluslararası Öğrencilerden Mescid-i Aksa’ya siyonist saldırıya protesto

İzmir Uluslararası Öğrenciler Derneği Siyonist rejimin Mescid-i Aksa zulmü konusunda düzenlediği basın açıklamasına katılan uluslararası öğrenciler Mescid-i Aksa’daki İsrail’in iğrenç saldırısına tepki gösterdi.

09 Nisan 2023 Pazar 23:00A+A-

Memur Kardeşler Camisi’nde (Mavi Şehir-İzmir) akşam namazı kıldıktan sonra Ümmet sorumluluğuyla hareket eden öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve cami cemaatinin katıldığı eylemde Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya dönük hadsizliklerini kınandı “Allahuekber! "Katil İsrail! Filistin'den defol!" "Mehmetçik Aksa'ya", "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklaması okunduktan sonra Filistinli Müslümanlar için dua edildi.

ftj2.jpg

ftj3.jpg

Basın açıklama ve dua metni:

ZALİM SİYONİST REJİME LANET OLSUN!

Siyonist rejim bu Ramazan ayında da zalimliğini gösterdi. Mescid-i Aksa saldırı altında. Âlemlerin rabbine hamd olsun ki Filistin'de aynı zamanda insanlığın ve ümmetin onuru olan bir direniş de var. Bilelim ki İslâmî bir direniş varsa umut da vardır. Allah inananlarla beraberdir. Masumlar, mustazaflar ayağa kalktıkça o yenilmez zannedilen güçler, yenilecek ve perişan olacaklardır. Ümmetin farklı beldelerinde zalimlerin bütün güçlülük, yenilmezlik ve üstünlük iddialarına karşın bugüne kadar nasıl helak olduğunu gördüysek inşallah Filistin topraklarında da Siyonist zulmün nasıl sona ereceğini Rabbimiz bütün insanlara ve bizlere gösterecek.

Siyonist rejimin saldırıları gösteriyor ki İsrail laftan anlamaz, İsrail sözden anlamaz, İsrail ancak güçten anlar, kuvvetten anlar. Müslümanların gücü İsrail'i yerin dibine sokacaktır Allah'ın izniyle. Bir avuç Kudüslü Müslüman Mescid-i Aksa'yı savunuyor. Hâlbuki Mescid-i Aksa, sadece Filistinli Müslümanların koruması gereken bir yer değildir. Bu sorumluluk, sadece Arap Müslümanların görevi değildir, yaklaşık iki milyar Müslümanınvazifesidir. Müslümanlar İslâm sancağı altında toplanırlarsa İslam Birliği için çabalarlarsa davaları Allah rızası olursa Allah'ın izniyle Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşacaktır. Biz de burada toplandığımız gibi inşallah eninde sonunda Mescid-i Aksa’da da toplanacağız ve orada da özgürce ibadet edeceğiz.

İslam dünyasının liderlerine de sesleniyoruz! Siyonist rejimden, Amerika’dan korkmayın, Allah'tan korkun. Türkiye, “Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir.” diyor. Ne mutlu Allah'tan korkanlara. Allah'tan korkanlar geleceği inşa edecektir. Kırmızı çizgi nedir, biliyor musunuz? Kırmızı kandır. Diyoruz ki, 'Kanımızla çizdik Kudüs'ün özgürlüğünü. Vermeyiz asla Siyonistlere. Canımız, başımız gider ama zannetmeyin sadece ölme sevdalısıyız. O başı Mescid-i Aksa'da özgürce secdeye koyar öyle şehit oluruz.

Siyonist işgalciler! İzmir’den size sesleniyoruz! İşgal ettiğiniz Filistin topraklarından defolacaksınız. Kudüs, Müslümanlarındır, yine onların olacaktır.

Siyonizm, Ortadoğu’nun kalbine saplanmış bir bıçak, insanlık için de bir virüstür. İnşallah bu virüs, Müslümanların çabalarıyla ortadan kalkacaktır. Yüce Allah’a hamdolsun ki Filistinliler direniyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve ümmet direniyor.

Biz İzmir’deki Müslümanlar olarak diyoruz ki zafer yüce Allah’a tevekkül eden ve O’nun yolunda mücadele edenlerin olacaktır.

Dua

 

رَبَّنَا تَقَبَّلۡمِنَّاۤۖ إِنَّكَ أَنتَ ٱلسَّمِیعُٱلۡعَلِیمُ

رَبَّنَاۤ ءَاتِنَا فِیٱلدُّنۡیَا حَسَنَةࣰ وَفِیٱلۡـَٔاخِرَةِ حَسَنَةࣰ وَقِنَا عَذَابَ ٱلنَّارِ

رَبَّنَاۤ أَفۡرِغۡعَلَیۡنَاصَبۡرࣰاوَثَبِّتۡأَقۡدَامَنَاوَٱنصُرۡنَا عَلَى ٱلۡقَوۡمِٱلۡكَـٰفِرِینَ

رَبَّنَاۤ ءَامَنَّا فَٱكۡتُبۡنَا مَعَ ٱلشَّـٰهِدِینَ

رَبَّنَا لَا تَجۡعَلۡنَا مَعَ ٱلۡقَوۡمِٱلظَّـٰلِمِینَ

Ey Rabbimiz!

İslâm’ın mukaddes beldesi Kudüs ve mübârekMescid-i Aksâ tarihin en çirkin tecavüzüne mâruz kalırken dağınıklığımızı ve perişan hâllerimizi Sana arz ediyoruz!

Onurumuzu çiğnetme Allah’ım. Rahmet, merhamet ve mağfiret iklimi Ramazan Bayramı’nın sayılı günler kala bize uyanış ve vahdet nasîb eyle ve yardımını esirgeme bizden.

Ey Mevlâmız!

Mazlûm Filistin halkının yıllardır mâruz kaldığı,Siyonizmin ve emperyalizmin dünya ile alay edercesine mübârek ve mukaddes değerleri hedef alarak mustaz’af milletler üzerinde gerçekleştirdiği hiçbir katliâmı önleyemediğimiz, sadece kınama cümleleri yetindiğimiz içinbizleri affeyle!

Merhametli Rabbimiz!

İnsanlığa merhamet ve vicdân, İslam ümmetine ferâset ve iz’ân, şehitlerimize af ve bağışlanmanasîb eyle. Filistinlilerin kanı ve Kudüs’ün gözyaşı üzerinden güç ve sevinç gösterisinde bulunan Siyonistleri ve onları destekleyen Amerika’yı ve diğer emperyalistleri kahreyle!

İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği

HABERE YORUM KAT

1 Yorum