1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İzmir’de Aksa Tufanı selamlandı!
İzmir’de Aksa Tufanı selamlandı!

İzmir’de Aksa Tufanı selamlandı!

İzmir'de Özgün-Der'in çağrısıyla 7 Ekim tarihinde Konak Camii'nde akşam namazı ile birlikte bir araya gelen Müslümanlar , Aksa Tufanı direnişinin yıldönümünde bir araya geldi.

08 Ekim 2024 Salı 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazze direnişi Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında eylem ve yürüyüşlerle destekleniyor. Aksa Tufanı’nın yıldönümünde ise Türkiye’nin 81 ilinde gösteriler düzenlendi. İzmirli Müslümanlar da Özgün-Der’in çağrısıyla Konak Camii'nde akşam namazı ile birlikte bir araya geldiler.

Moderatörlüğünü Hamza Akdeniz yaptığı eylemde söz alan Mehmet Gültekin, Siyonist işgalcinin tüm imkanlarına karşı Gazze halkına galip gelemediğini vurguladı.

“Gazze halkı her türlü imkânsızlığa, kuşatılmışlığa karşı adeta tırnaklarıyla kazıyarak geliştirdikleri operasyon kabiliyeti düşmanı dehşete düşürmüş dostlara ümit ve azim kazandırmıştı. Bu durum imanın en büyük imkân olduğunu göstermiştir. Gazzeli Müslümanlar aynı zamanda düşmanın ne kadar korkak ve aciz olduğunu da tüm dünyaya ilan ettiler. İşgalcilerin ‘Hamas’ı bitirme’ vaatleri boş bir söz olarak havada asılı kaldı!”

Programın devamında, Volkan Göker bir yıllık sürede yaşanan zulmün sayısal karşılığını paylaştı. Edebali Göktaş tarafından basın açıklaması okundu. Eylem, Gaze ve tüm mazlum coğrafyalar için Nihat Bilir tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

Basın açıklamasının tamamı:

Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla

Değerli İzmir halkı, sayın basın mensupları, saygıdeğer katılımcılar,

Öncelikle İzmir'den Gazze’nin onurlu ve şerefli halkına, Gazze’nin şanlı direnişçilerine ve Aksa tufanı’na selam olsun!

1897 Birinci Siyonist Kongresi’nden beri siyonist işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Onbinlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı, sakat bırakıldı. Yüzbinlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. Dünyanın dört bir yanında ve bu meydanda, İsrail’in zulümlerini tel’in için toplanmış bulunuyoruz.

Tüm zalimlere karşı nefretimizi haykırarak, Kardeşlerimizin mücadelesini yüreğimizde hissederek duaya durduk, kıyama kalktık.

Filistinli kardeşlerimizle ve mücahidlerle omuz omuza olduğumuzu haykırmak için buradayız!

Bir Gazzelinin hayatında üç seçeneği, sadece ve sadece üç seçeneği vardır: Açlıktan ölmek… İsrail silahıyla ölmek… veya savaşarak ölmek. Savaşarak ölmeyi seçen kahramanlara buradan bin selam olsun !

Unutmak da bir işgaldir. İnsan sadece konuştuklarından değil, sustuklarından da sorumludur. Siyonist işgal rejiminin, Gazze’de işlediği cinayetler her geçen gün artırmaktadır. Gazze ile yetinmeyip, katliamlarına Batı Şeria’yı ve Lübnan’ı da dahil etmiştir.

Yüz yıldır   devam eden soykırım karşısında Arap ülkeleri de, Türkiye dahil İslam ülkeleri de, net bir duruş gösteremiyor; kınama mesajlarıyla yetinmeyi tercih ediyorlar. Bütün bu ülkeler, liderler, devletler, yönetimler ya Gazze halkıyla birlikte onurlu bir direnişin parçası olacaklar, ya da Siyonist işgal çetesinin işgaline maruz kalacaklar. Ve bu suça ortak olacaklar.

Son bir yıllık İsrail'in vahşi saldırıları Gazze’nin onurlu halkı ve şanlı savaşçılarının gösterdiği direniş karşısında şaşkına dönmüş bir vaziyette kuduz köpek  gibi  sağa sola saldırarak yenilgisinin üstünü örtmeye çalışmaktadır.

İsrail işgale şartlanmış bir suç makinasıdır ve bütün ittifak arayışlarında işlemiş olduğu zalimce suçlara ortak arayıp zulmünü meşrulaştırmaktadır. Tüm ülkeleri bu zulme ortak olmamaları konusunda uyarıyoruz. Ve bu meydandan HAMAS’ın direnişine dua ve selam ederek tüm dünya ülkelerini bu kutlu direnişe destek vermeye çağırıyoruz.

İzmirli Müslümanlar olarak bütün insanlığa sesleniyoruz: Kudüs meselesi, Gazze meselesi, artık sadece Gazzelilerin, Kudüslülerin ya da sadece Müslümanların meselesi değildir. Bu mesele artık bir insanlık meselesidir ve bütün erdemli insanları her platformda bu meseleye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ya insanlığımızın ve Müslümanlığımızın gereğini yerine getirerek zalimlere ve zulümlerine karşı çıkacağız, ya da sessiz kalarak zulme ortak olacağız ve zalimlerle birlikte anılacağız.

Müslümanlar asla Mescid-i Aksa'dan ve Gazze'den vazgeçmeyecekler. Haçlılar da Mescid-i Aksa'yı işgal ettiler ama ümmet asla Kudüs ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmadı. Kudüs için savaşıp Mescid-i Aksa için ölmeye devam edeceğiz. Tarih boyunca var olan tevhid-şirk mücadelesi tüm boyutlarıyla bugün Gazze'de yaşanıyor. Ümmetin onurlu direnişi Gazze halkı eliyle sürdürülüyor. Bu kutlu mücadelenin bir parçası olmak çok büyük bir şereftir!

Bugün burada, İzmirli Müslümanlar olarak, zulme ve zalimlere karşı sesimizi yükseltmek; Aksa tufanı’nın yıl dönümü münasebetiyle direnişi bir kez daha selamlamak, Siyonist katillere ve en büyük destekçisi zalim ABD’ye ve işbirlikçilerine karşı olduğumuzu haykırmak için toplandık. Zulüm devam ettiği müddetçe, zalimlere karşı meydanlarda olacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.

Zalimler için yaşasın cehennem!

ÖZGÜNDER

whatsapp-image-2024-10-08-at-01-07-36-2.jpeg

whatsapp-image-2024-10-08-at-01-07-36.jpeg

whatsapp-image-2024-10-08-at-01-07-35-2.jpeg

whatsapp-image-2024-10-08-at-01-07-34.jpeg

HABERE YORUM KAT