1. HABERLER

  2. HABER

  3. İzmir Valiliği Başörtüsü Yasağı İçin Direniyor
İzmir Valiliği Başörtüsü Yasağı İçin Direniyor

İzmir Valiliği Başörtüsü Yasağı İçin Direniyor

Kamuda kılık-kıyafet serbestliği tartışmaları sürerken İzmir Valiliği başörtüsünü yasaklayan bir genelge yayımladı.

29 Mart 2013 Cuma 12:12A+A-

Kamuda kılık-kıyafet serbestliği için Memur-Sen tarafından başlatılan imza kampanyası üzerine İzmir Valiliği başörtüsünü yasaklayan bir genelge yayımladı.

Vali Yardımcısı Ardahan Totuk imzasıyla 20 Mart 2013'te kamu kurumlarına gönderilen genelgede, 12 Eylül döneminde yürürlüğe giren ‘Çalışan Personelin Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne atıfta bulunularak, kamu çalışanlarının kıyafetlerine dikkat çekildi. Genelgenin, bilgi amacıyla Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'na da gönderildiği öğrenildi. Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, 80 ilde böyle bir adım atılmazken İzmir Valiliği'nin genelge yayımlamasını ve bunu Ege Ordu Komutanlığı'na bilgi amaçlı göndermesini kabul edilemez bulduğunu söyledi.

Öğrencilerin kılık-kıyafetlerinin değiştiğini, ancak öğretmenlerin değişmediğini hatırlatan Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, bu kapsamda başlattıkları sivil itaatsizlik eyleminin olumlu tepkiler aldığını kaydetti. Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü: “81 ilde değil sadece İzmir’de Vali Vekili Ardahan Totuk imzası ile ilgili yönetmelik kamu kurumlarına gönderildi. Yeniden hiçbir değişim olmadan gönderilen bu genelge malumun ilamıdır. Bunun bir başka adı bu eylemi kırmak, gözdağı adı altında mesaj vermektir. Bu olay Valiliğin normal ve rutin bir görevi gibi görünse de, ilgisi olmayan Ege Ordu Komutanlığı’na gönderilmesi, tam bir 28 Şubat çağrışımıdır. Vesayetçi demokrasi sistemi halen devam ediyor.”

İşte 12 Eylül Yönetmeliğine atıf yapan genelge

Kadınlar: Elbise, pantolon etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.

Erkekler: Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT

2 Yorum