1. HABERLER

  2. HABER

  3. İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor: İl başkanı ile 40 kişi istifa etti
İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor: İl başkanı ile 40 kişi istifa etti

İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor: İl başkanı ile 40 kişi istifa etti

İYİ Parti'nin Şırnak örgütünde peş peşe ayrılıklar geldi. İl Başkanı Mehmet Yılmaz İlçi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisiyle beraber 41 kişinin istifa ettiğini duyurdu.

14 Eylül 2024 Cumartesi 14:05A+A-

İYİ Parti'de ayrılık dalgası sürüyor. Partinin Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin ardından Şırnak örgütünde de birbiri ardında ayrılıklar yaşandı.

41 KİŞİ İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Yılmaz İlçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisiyle beraber 41 kişinin partiden istifa ettiğini duyurdu.

İlçi paylaşımında, "İYİ Parti Şırnak İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. Başkanlığını yaptığım İYİ Parti Şırnak İl Yönetiminden ve İYİ Parti Şırnak İl Disiplin Kurulunda olanlardan toplam 41 kişi istifa etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

İSTİFA FURYASI SÜRÜYOR

İYİ Parti’de 2023 yılından bu yana istifa dalgası durmak bilmiyor. Parti içi huzursuzlukların artmasıyla birlikte birçok il ve ilçe teşkilatındaki önemli isimler birbiri ardına istifa ederken, partinin kurucularından Koray Aydın ve üst düzey görevlerde bulunan birçok yetkili de İYİ Parti'den ayrıldı. İstifa furyasına milletvekilleri de katılırken, parti içinde önemli kayıplar yaşandı.

Partiden istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici ve partinin eski genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem’in CHP'ye katıldı. Bununla birlikte, İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri Seyithan İşsiz ve Ahmet Ersagun Yücel, AK Parti'ye geçti.

  

HABERE YORUM KAT