1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. “İyi bir insan olmak”
“İyi bir insan olmak”

“İyi bir insan olmak”

Bilgi ve Erdem Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirilen Ramazan sohbetlerinde Doç. Dr. Fatih Zengin “İyi Bir İnsan Olmak” konulu sohbeti için İlahiyat Fakültesi Kubbealtı seminer salonunda ağırlandı.

21 Nisan 2022 Perşembe 00:25A+A-

Bilgi ve Erdem Topluluğu öncülüğünde, Kudüs Öğrenci Topluluğu ve Malatya İlahiyat Vakfı işbirliği ile icra edilen hanımlara yönelik programın dördüncü gününde Doç. Dr. Fatih Zengin “İyi Bir İnsan Olmak” konulu sohbeti için İlahiyat Fakültesi Kubbealtı seminer salonunda ağırlandı.

Sunumuna “Herkesin iyi insan tanımı farklıdır ve bu darıltılacak bir tanım değildir. Bizim iyi insan diye söylediklerimiz sadece iyi bir insanın özelliğidir” diyerek sözlerine başlayan Fatih Zengin sözlerine O halde iyi insan kimdir? Sorusunu sorarak İslam’ın emrettiği şeyleri Müslüman olsun olmasın farkında olarak veya olmayarak yapan kişi iyi bir insandır diyerek sohbetine şöyle devam etti: ”Günah işlemek iyi bir insan olmaya engel değildir. İyilikleri mümkün olduğu kadar açıktan yapmalıyız ki sayısı artsın çünkü buna ihtiyacımız vardır. Yaptığımız günahları da olabildiği kadar gizliden yapmalıyız, örtmeliyiz ki meşrulaşmasın. İyi bir insan olarak ölmek istiyorsak günahlarımız örtecek kadar sevap işlemeliyiz. Fıtratta insanın iyi olma vasıfları kötü olma vasıflarından daha fazladır. Aslında günah işlemek arızi bir şeydir, normal değildir. Normal olan sevap işlemektir iyi bir insan olmak daha kolaydır. Günah işleme ihtimalimizin olup da günah işlemediğiniz her an sevap kazanırsınız. İslam bir bütün halinde İyi bir insan yetiştirmek için yeterli dindir. Herkes için büyük günah farklıdır. Dini ibadetleri yerine getiren insan iyi insandır. Tabi ki tek kriter bu değildir. Fakat dini vecibeleri yerine getirmek hafife alınacak bir konu değildir.” sözlerine devam eden Zengin sohbetine “ İyi insan demek kusursuz insan demek değildir. Başkalarının günahlarını sohbet konusu etmemeliyiz çünkü bu zamanla günahı normalleştirmektir. Günahları, kusurları konuşma, ört! “Diyerek devam eden Zengin bu sözler ile sohbetine son verdi.

fatihzengin-02.jpg

 Haber: Mizgin Sarıkaya

 Fotoğraf: Şeyma Zorlu

HABERE YORUM KAT

2 Yorum