
İşte Gazze'de Ateşkesin Detayları... (VİDEO)
İsrail ve Filistinli gruplar arasında kabul edilen ateşkesin detayları açıklandı. İşte ayrıntılar...
HAKSÖZ-HABER
Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından dağıtılan anlaşma metnine göre İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik kara, deniz ve hava saldırılarına son verecek, suikastları durduracak. Tüm Filistinli gruplar da roket saldırıları ve sınır bölgesindeki eylemlere son verecek.
Ateşkesin üzerinden 24 saat geçtikten sonra sınır kapılarının açılması, malların ve insanların sınırlardan serbestçe geçmeleri, sınır bölgelerindeki insanların hedef almaktan kaçınılması ve bunların uygulanmasına ilişkin prosedürler ele alınmaya başlanacak.
Taraflar ateşkes şartlarına uyacaklarına dair Mısır'a karşı sorumlu olacak. Ateşkes ihlali durumunda, taraflar devreye girmesi için Mısır'a bilgi verecek.
Direniş Liderleri Kahire'de
Hamas lideri Halid Meşal ve İslami Cihad lideri Ramazan Şallah Kahire'de basın toplantısı yapıyor. Halid Meşal, çıkarılacak dersin Filistin halkının yegâne tercihinin direniş olduğunu söyledi. Meşal, "Başımız dik, zafer kazandık." dedi.
Meşal ve Şallah'ın konuşmaları için tıklayınız...
Ve Gazze Bayram Yeri...
Ateşkesin ardından Gazze halkı sokaklara aktı. Halk, kutlama yapıyor.
Göstericiler, ''El-Kassam, Gazze'den sana selam'', ''Heniye, Gazze'den sana selam'', ''Hamas, Fetih ve halk için birlik'', ''Gazze, zafer kazandı'' sloganları attı. Tekbir sesleri yükselen camilerde halk, ateşkes kutlamalarına katılmaya davet edildi.
HABERE YORUM KAT
Rabbim tekrarini yasatmasin kardeslerimize israil Kahhar isminle kahret Rabbim guven olmaz bu yezidlere ateskeste ilan etse guven olmaz.
Yanıtla (0) (0)Zafer inananlarındır...
Yanıtla (0) (0)Zafer Filistinlilerindir,
Zafer Türkiyeli müslümanlarındr,
Zafer Mısırlılarındır,
Zafer Katarlılarındır...
Siyonizm, kemalizm yenilecek islami direniş kazanacak...
eh artık türkiyeyle israilde barışır.
Yanıtla (0) (0)zaten özür ve tazminatı kabul ediyorlardı siyonistler bu ateşkeslede ambargoyu kaldırdık diyecekler.
amerikada türkiyeye hadi uzatmayın barışın ambargoda kalktı diyecek.israilde gene gelecek dost!umuz olacak
inşaallah böyle olmaz