İstanbul'da Fırtına Paniğe Yol Açtı
İstanbul'un birçok noktasında rüzgar çatıları uçurdu, ağaçları devirdi, Nişantaşı'nda bina çöktü, Boğaz'da bir tekne yandı.
İstanbul'da daha önce uyarısı yapılan şiddetli fırtına öğleden sonra etkisini iyice hissettirdi. Kentin birçok noktasında rüzgâr çatıları uçurdu. Görgü tanıkları "İstanbul'da ilk kez böyle bir fırtınaya şahit oluyoruz" açıklaması yapıyor.
Şiddetli rüzgarla birlikte büyük bir sis bulutu da şehri kaplamış durumda. Rüzgarın şiddetiyle gökyüzünde uçuşan cisimler oluşmaya başladı.
Rüzgar nedeniyle birçok noktada trafik bir anda durdu. Özellikle Boğaz köprülerinde araç geçişlerinin bir süre durduğu belirtiliyor. Boğaz Köprüsü'nün her iki yönden trafiğe kapatıldığı aktarılıyor.
Edirnekapı'da reklam panosu bir aracın üstüne düştü.
Deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri iptal edildi.
Meteoroloji fırtınanın saatteki hızının yüz kilometreye ulaşabileceğini bildirdi.
Lodos fırtınası sebebiyle meydana gelen çökme ve çatı uçması olaylarında çok sayıda kişi yaralandı.
TEM'DE TIR KAZASI
TEM Elmalı-Ümraniye yönü devrilen TIR nedeniyle tüm şeritler trafiğe kapatıldı. TEM Molagürani viyadüğünde ulaşım çift yönlü olarak durma noktasında.
İstanbul'un tarihi Kapalı Çarşı'sının çatısının uçtuğu öğrenildi.
ŞİŞLİ'DE İNŞAAT İSKELESİ ÇÖKTÜ
İstanbul'daki şiddetli lodos fırtınası sebebi ile Nişantaşı'nda bir inşaatın iskelesi çöktü.
Nişantaşı Karakolu'nun hemen yanında yapımı süren bir inşaatın iskelesi çöktü. Biri taksi şoförü iki kişi yaralandı, enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı.
Hortum ve Fırtınalar Artacak
İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Profesör Orhan Şen, geçen hafta Elazığ'da 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan hortum faciasının ardından TRT Haber'e iklim değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
Profesör Şen, küresel ısınma nedeniyle Türkiye'de şiddetli fırtına ve hortumlarda artış görüleceğini söylemişti. Profesör Şen şunları söyledi:
"Bundan 10 sene öncesinde hiç hortum görmezdik. Şimdi daha fazla görmeye başladık. Hatta yüzde 30 oranında arttığını görüyoruz. Neden? Küresel ısınmadaki 1 derecelik artış, uç değerlerdeki yani aşırı yağış, fırtınalarda yüzde 30'luk artışa neden oluyor."
HABERE YORUM KAT