1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İşsizlik insana neler yaptırıyor?
İşsizlik insana neler yaptırıyor?

İşsizlik insana neler yaptırıyor?

Eğitim-İş mensubu bir öğretmen o kadar lüzumsuz bir işle uğraşmış ki şaşırmamak elde değil!

26 Mart 2021 Cuma 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Eğitim İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı ve Türkçe Öğretmeni Barış Özer, 23 Nisan’da Tekirdağ’da okullara Atatürk fotoğrafı ve bayrak asmayan tüm müdürleri tek tek saptamış. Bütün bir Tekirdağ’ı bu iş için adım adım dolaşması gereken Özer, pekala yılın en işsiz insanı ödülünü almaya layık görülebilir!

Balık baştan kokuyor. Lider kültünü, kişi tapıcılığını ve ulus-devlet reflekslerini yaşatmak için yarışa giren cari hükümet yetkilileri Türkiye’ye ve insanlığa hiçbir faydası olmayan ant ve tören dayatmaları konusunda son yıllarda çok hassaslar. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle 23 Nisan'da tüm okullara, ‘Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafı' asılmasını MEB' den isteyen bir yazı gönderiyor.

Ancak pandemi koşulları sebebiyle açık olmayan okullarda öyle sanıyoruz ki bazı müdürler bu -işin özünde hiç- önemli olmayan yazıyı uygulamıyorlar. Bu noktada acar öğretmenimiz, Cumhuriyet aşığı, Mustafa Kemal’in askeri Barış Özer devreye giriyor. Süleymanpaşa İlçesi'ndeki 71 okulu 22 Nisan'da tek tek kontrol ediyor. 2'si imam hatip, 2 si ortaokul, 2'si meslek lisesi, 2'si de düz lise toplam 8 okula Atatürk fotoğrafı ve Türk Bayrağı asılmadığını belirliyor.

Şu işle uğraşmak için nasıl bir beddua almış olmak lazım gerçekten çok merak ediyoruz! Bu olaydan haberdar olmamızı sağlayan şey ise Özer’in ‘araştırmasından’ sonra birde 8 okulun müdürünü ‘hainlikle’ itham etmiş olması. Önce MEB, Özer’e bu tutumundan dolayı ‘uyarı’ cezası veriyor. Ardından olay yargıya taşınıyor. Tekirdağ 2. Asliye Ceza Mahkemesi ise “Sanık Özer, ‘Bu müdürler açıkça suç işlemektedir, gereğini yapın. Milli mücadele; Cumhuriyet, Bayrak ve Atatürk düşmanlarıyla yürütülemez' cümlesine istinaden her ne kadar kamu davası açılsa da, bu sözlerin davacı Dinç'in (dava açan okul müdürü) onur, şeref ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olmadığı, yasalara göre suç oluşmadığı için sanık Özer'in beraatine karar verilmiştir” şeklinde kararını açıklayarak kimseyi suçlu bulmuyor.

Suç var mı bilmiyoruz ama MEB, Barış Özer’e bir madalya(!) falan vermeli orası kesin. Veyahut Özer’in sorumlulukları artırılabilir. Anlaşılan o ki epey boş vakti var!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum