1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İsrail'in katliam sponsoru ABD: Gazze'deki insani durumdan endişeliyiz
İsrail'in katliam sponsoru ABD: Gazze'deki insani durumdan endişeliyiz

İsrail'in katliam sponsoru ABD: Gazze'deki insani durumdan endişeliyiz

Katil İsrail'in en büyük askeri destekçisi olan ABD, Gazze'deki saldırılarda kullanılan birçok silahlı İsrail'e veren ülke olarak öne çıkıyor.

10 Ekim 2024 Perşembe 18:30A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada "Gazze'deki, özellikle de Gazze'nin kuzeyindeki insani durumdan son derece endişe duyduklarını" ve "bunun ABD ile İsrail arasında çok acil görüşmelerin konusu olduğunu" ifade etti..

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu konu iki hükümet arasında çok acil görüşmelerin konusu olmuştur. İsrail hükümetine, uluslararası insancıl hukuk uyarınca Gazze'nin her yerine gıda, su ve ihtiyaç duyulan diğer insani yardımların ulaşmasına izin verme yükümlülükleri olduğunu açıkça belirtiyoruz ve bu yükümlülüklere uymalarını bekliyoruz."

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Çarşamba günü yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'ne giren yardımın son ayların en düşük seviyesine gerilediğini ve bu ay gıda paketlerinin dağıtımını durdurmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Siyonist yetkililerin bazı insani yardımlara yeni bir gümrük kuralı getirmesi ve işletmeler tarafından organize edilen teslimatları azaltması nedeniyle Gazze'ye gıda sevkiyatı son haftalarda keskin bir düşüş gösterdi.

ABD bu yöndeki "endişelerini" açıklamasına rağmen, İsrail'i koşulsuz olarak finanse ediyor ve İsrail yönetimine silah ve diplomatik destek sağlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT