1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ISM: İsrail, Eygi'yi kasıtlı öldürdü
ISM: İsrail, Eygi'yi kasıtlı öldürdü

ISM: İsrail, Eygi'yi kasıtlı öldürdü

​​​​​​​Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM), İsrail'in, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'yi kasıtlı hedef alarak öldürdüğünü bildirdi.

07 Eylül 2024 Cumartesi 02:11A+A-

Filistin halkının uğradığı baskıya karşı çıkmak için kurulan ISM'den Eygi'nin işgalci İsrail askerlerince öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, ISM gönüllüsü Eygi'nin haftalık düzenlenen gösterilere gözlemci olarak katıldığı belirtildi.

İsrail ordusunun Eygi'yi kasıtlı hedef aldığı ve öldürdüğü kaydedilen açıklamada, aralarında çocukların da bulunduğu dua eden göstericilere İsrail ordusunun gerçek mühimmatla ateş açtığı bildirildi.

Açıklamada, "Şehit kabul ettiğimiz Ayşenur, (Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı) Beyta beldesinde 2020'den bu yana öldürülen 18'inci gösterici." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen ISM gönüllüsü ve görgü tanıklarından biri, gösterilerin barışçıl şekilde sürdüğü esnada Eygi'nin gösteri alanından biraz uzakta, zeytin ağacının yakınlarında dururken çatıda görünen bir keskin nişancı tarafından hedef alındığını belirtti.

"Ordu, kasıtlı olarak Eygi'yi kafasından vurdu." ifadesini kullanan ISM gönüllüsü, ABD ve Avrupalı hükümetlerin İsrail'in cezalandırılmasını engelleyerek Gazze'de soykırıma ortak olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT