1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. "İslami Mücadelede Müşahade Fıkhımız"
"İslami Mücadelede Müşahade Fıkhımız"

"İslami Mücadelede Müşahade Fıkhımız"

Adana Özgür-Der’de, aylık seminerler kapsamında bu ay Aydın Ayar ’ın sunumuyla “İslami Mücadelede Müşahede Fıkhımız” konusu konuşuldu.

27 Mart 2016 Pazar 12:20A+A-

Haksöz Haber

Recai Ağuş’un sunuş ve açılış konuşmasını yaptığı “İslami Mücadelede Müşahade Fıkhımız” başlıklı seminer Adana Özgür-Der’de Aydın Ayar’ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Seminer, Muhammed Yıldırım ve Caner Yaman’ın Rad Suresi’nin 10-25. âyetlerini tilavetiyle başladı.

Daha sonra Ayar konuşmasına, “İslami mücadele” kavramının arka planının, bu mücadelenin hangi aşama ve süreçlerden geçerek vücut bulduğu, Müslümanların bu eylemlilikleri, bu aktiviteleri ne şekilde ortaya koyduğunun anlaşılması gerektiğini vurgulayarak başladı.

Ebu Zer örneğinde geçtiği üzere, Hz. Peygamber’in (S.) “İslami mücadele” kavaramını açıklayışına değinen Ayar, İslami mücadelenin kişiye bağlı olmayan hassas bir zemininin olduğunu, kişinin kendisinden hareketle ortaya koyacağı davranışlar bütününün Müslümanların tamamını ilgilendirdiğini, Müslümanların ve İslam’ın maslahatını ilgilendiren konularda kişilere, İslam adına dahi olsa fevri tavırlara ayrımcılık tanınmayacağını ifade etti.

Ayar, yine Enfal Suresi’nin girişine işaret ederek, emrolunduğu gibi dosdoğru olunmadığı takdirde, Allah ve Resul’ünün (S.) yüklediği emir ve görevlere bağlı olunmadığı zaman, Müslüman da olunsa, verilen mücadelenin İslam olduğu söylense de bu ruha mündemiç olunmadığı için bu durumda bile yenilmenin söz konusu olduğunu söyledi.

adana-(1).jpg

“Müslümanların bulunduğu toplum içinde emin olarak bilinmeleri gerekir.” diyen Ayar, olması gereken bu olduğu iken, hiçbir Müslümanın hele de İslami mücadele adına bu algıyı bozacak işlere girme hakkının olmadığını belirtti. Aydın Ayar, toplumu karanlıktan aydınlığa çıkarırken, şirkten tevhide çağırırken, misyonun bozacak işlere girmeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Devamında Ayar, Müslümanın alt-üst oluşların yoğun olduğu, vahyi-tevhidi kavramların içeriğinin boşaltıldığı bu dönemde İslami mücadeyi ortaya koyarken neleri kıstas olarak kabul ettiğinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ömer Muhtar’ın, “İtalyanlar bizim düşmanımızdır, öğretmenimiz değil. Onların bize uyguladığını biz onlara uygulamayacağız.” sözlerine değinen Ayar, Müslümanları haritadan silmek isteyenlerin metotlarının, onların insanlara dayattıkları katliam örnekliklerinin fırsatını bulduğunda Müslümanların şahsında ortaya çıkmaması gerektiğini dile getirdi.

Kendi kişisel hırs, çıkar ve menfaatlerine tehdit olarak algıladığı her şeyi peşinen mahkum etmemek ve İslami mücadeleyi kişilerin ihtiraslarına kurban etmemek konusunda kararlı ve dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Ayar, bu sorumluluğun her bir Müslüman tarafından paylaşılması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Soru-cevap kısmının ardından program nihayete erdi.

adana-(2).jpg

HABERE YORUM KAT