1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. İslamcılık Sempozyum Tebliğleri Kitabı Çıktı
İslamcılık Sempozyum Tebliğleri Kitabı Çıktı

İslamcılık Sempozyum Tebliğleri Kitabı Çıktı

Zeytinburnu Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Türkiye’de İslamcılık Düşüncesi ve Hareketi Sempozyumu’nda sunulan tebliğler kitaplaştırıldı.

09 Ocak 2014 Perşembe 13:56A+A-

Türkiye’de İslamcılık Düşüncesi ve Hareketi Sempozyumu, 17-18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde, pek çok akademisyen, şair ve yazarın katılımıyla gerçekleştirilmişti. Sempozyumda İslamcılık Düşüncesi, tarihten bugüne, bütün yönleriyle tartışılmıştı. Sempozyuma gösterilen ilgi bile İslamcılık Düşüncesi’nin üzerinde düşünülmeye değer bir düşünce olduğunun nişanesi gibiydi.

Sempozyum, yazılı ve görsel medyada hayli ilgi görmüş, internetten yapılan yayın sayesinde 45 bin kişi sempozyumu canlı olarak seyretme imkânına kavuşmuştu.

Türkiye’de İslamcılık Düşüncesi ve Hareketi Sempozyum tebliğleri, Prof. Dr. İsmail Kara ve Asım Öz’ün editörlüğünde; İsmail Kara’nın konuyu ayrıntılarıyla ele alan giriş yazısıyla ve gerekli görülen konularda önemli akademisyen ve yazarlardan alınarak eklenen tebliğlerle birlikte genişletilerek Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.

Türkiye’de İslamcılık Düşüncesi ve Hareketi Sempozyum Tebliğleri kitabı, “Tarihsel Sürece Bakışlar”, “İslam Yorumları, Sorunlar ve Siyaset”, “Öncüler ve Dönüştürücüler”, “Tercümeler ve Etkileri”, “Dönemler ve Zihniyetler”, “İslamcılık Sanat ve Edebiyat” ve “İslamcılık Tartışmaları” olmak üzere yedi bölümden oluşuyor.

turkiye-de-islamcilik-dusuncesi-ve-hareketi-zeytinburnu.jpg

Arka Kapak Yazısı:

Türkiye’de İslâmcılık Düşüncesi ve Hareketi -Sempozyum Tebliğleri- adlı bu kitap temelde 17-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Zeytinburnu Belediyesi’nde düzenlenen sempozyuma dayanmaktadır.

Bu kitap, kendine çizdiği sınırlar dâhilinde, Türkiye’deki İslâmcılık düşüncesi ve hareketinin özgül mecralarının niteliği üstüne geliştirilmiş düşünceleri, belirli bir genellik ölçüsünde, okuruna yeni okumalara davet eden bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır. Şunu ısrarla vurgulamak gerekir ki; bu kitapla amaçlanan şey Türkiye’deki İslâmcılığa dair olay, kişi, olgu ve temaları açık-örtük, doğrudan-dolaylı bileşenlerinin tümünü “tüketici” bir şekilde derleyip toparlamak değil, daha sonraki çalışmalara zemin teşkil edecek bir çerçeve sunmaktır. Zira kronolojik ve tematik olarak İslamcılığı bütünüyle kuşatmak bir kitabın kaldıramayacağı evsafta çok yönlü kapsamlı çalışmaları gerekli kılmaktadır.

Bir bütün olarak, elinizdeki kitabın, İslâmcılık düşüncesinin çeşitli boyutlarını, aktörleri arasındaki yakınlıkları ve ayrılıkları, kopuşları ve süreklilikleri görme fırsatı verirken, düşünürlerin/yazarların eserlerini hatırlama ve yeniden okuma/ele alma isteği uyandıracağını umuyoruz.

 

HABERE YORUM KAT