1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. “İslam Adına Ne Yaptım?” Sorusunu Sormalıyız!
“İslam Adına Ne Yaptım?” Sorusunu Sormalıyız!

“İslam Adına Ne Yaptım?” Sorusunu Sormalıyız!

Bartın Bilgi-Der’de yapılan “Sorumluluklarımız ve Biz” başlıklı seminere konuşmacı olarak Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya katıldı.

23 Mayıs 2011 Pazartesi 11:06A+A-

Bilgi-Der'de Rıdvan Kaya'nın konuşmacı olarak katıldığı "Sorumluluklarımız ve Biz" seminerinde konu, İslam dünyasında yaşanan gelişmeler ekseninde değerlendirildi.

Rıdvan Kaya konuşmasına En'am suresi 162. ayetin mealini vererek başladı. İlgili ayetteki vurguların altını çizen Kaya, dünyaya ve yaşadığımız coğrafyaya cahili birtakım kuralların hakim olduğunu belirtti. Kaya, Müslümanların sokakta, eğitim hayatında, kültürel alanda cahili kuşatma altında olduğunu vurguladıktan sonra bireyselleşmenin kuşatılmışlık etkisini daha fazla hissettireceğinin altını çizdi.

Rıdvan Kaya Müslümanların İslam dünyasının sorunlarına uzak kalmadan, hayatlarının her anında ümmet bilinci içinde yaşamaları gerektiğini belirterek konuşmasına devam etti.

Kimliksel netliğin ve ilkesel duruşun önemini vurgulayan Kaya, Müslümanların dayanışma, paylaşma ve fedakârlık içinde "İslam adına ne yaptım?" sorusu ekseninde hayatına yön vermesi gerektiğini vurguladı.

Kaya, konuşmasını Müslüman bireyde ve İslam ümmetinde olması gereken 4 önemli özelliği belirterek tamamladı:

  • Hayatımızın merkezinde ibadi bilinç olmalı
  • Her an dinamizm içinde olunmalı
  • Yaşanan gelişmeler ümitvar bir gözle okunmalı
  • Adanmışlık bilinci kuşanılmalı

Seminer Rıdvan Kaya'nın konuşmasının ardından sohbet şeklinde devam etti. Çevre şehirlerden gelen dinleyicilerin de katılımıyla gerçekleşen programda Ortadoğu'daki gelişmeler, yaklaşan seçimler ve Türkiye'de Müslümanların durumu konuları tartışıldı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum