1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "İşgalciler Gazze'de virüsleri biyolojik silah gibi kullanıyor"
"İşgalciler Gazze'de virüsleri biyolojik silah gibi kullanıyor"

"İşgalciler Gazze'de virüsleri biyolojik silah gibi kullanıyor"

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde çocuk felci dahil olmak üzere virüslerin yayılmasını biyolojik silah olarak kullandığı belirtiliyor.

22 Ağustos 2024 Perşembe 09:30A+A-

Siyonistlerin Gazze Şeridi'ndeki saldırıları altyapının tamamen çökmesine, su arıtma tesislerinin çalışmamasına, hijyen imkanlarının ortadan kalkmasına ve salgın hastalıkların yayılmasına yol açtı.

Son haftalarda bölgede çocuk felci ve ciddi cilt rahatsızlıkları da dahil olmak üzere çeşitli salgın hastalıklar görülmeye başlandı.

Uzmanlar işgalci İsrail'in bölgede virüsleri bir biyolojik silah olarak kullandığı görüşünde.

New Arab'dan Alex Foley, bölgedeki virüsün aşı kaynaklı olarak yayılan bir virüs olduğunu belirterek şunu söyledi:

"Gazze'de tespit edilen çocuk felci virüsü yabani bir tür değil, aşıdan türetilmiş bir virüs. Aşılama zayıflatılmış bir canlı virüs kullanılarak yapıldığında, aşılanan birey virüsü haftalarca saçmaya devam edebilir. Toplumdaki yüksek aşılama seviyeleri genellikle bu dökülmenin bulaşmaya yol açmasını engeller. 7 Ekim'den önce Gazze'deki çocuk felci aşılama oranları yüzde 95'in üzerindeydi, şimdi ise bu oranın yüzde 89'un altında olması muhtemel ve bu da aşıdan türeyen virüsün yayılmasına olanak sağlıyor."

18 Temmuz'da Oxfam, Filistinlilere karşı suyun sistematik bir şekilde silah olarak kullanıldığını belirten "Su Savaşı Suçları" başlıklı bir rapor yayınladı.

Raporda atık su arıtma tesislerinin tamamen, kanalizasyon pompalarının ise yüzde 70'inin tahrip edildiği, her üç günde bir 5 su ve hıfzıssıhha altyapı tesisinin zarar gördüğü ya da tahrip edildiği, su üretim kapasitesinin yüzde 84 oranında azaltıldığı ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Siyonist İsrail'in su altyapısına yönelik bu kasti yıkımı "önlenemez acil ve uzun vadeli sağlık tehditlerine" yol açıyor.

Gazze'de salgınların yayılmasının katil İsrail'in amaçladığı bir siyaset olduğu vurgulanıyor. İsrail'in virüsleri Gazze'de biyolojik birer silah gibi kullandığı dile getiriliyor.

Kasım 2023'te emekli bir İsrailli general "Gazze'de ölümcül hastalıkların yayılmasının zaferi yakınlaştıracağını" ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum