1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "İşgalci İsrail Gazze'de çocukları kasten öldürüyor"
"İşgalci İsrail Gazze'de çocukları kasten öldürüyor"

"İşgalci İsrail Gazze'de çocukları kasten öldürüyor"

Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu raporunda İsrail'in Gazze'deki çocukları kasıtlı olarak öldürdüğüne dair birçok kanıtları olduğunu duyurdu.

15 Eylül 2024 Pazar 17:58A+A-

KAtil İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki işgali birinci yılına yaklaşırken, saldırılardan en çok etkilenenler arasında çocuklar yer alıyor.

"Defence for Children International - Palestine" gibi sivil toplum kuruluşları ve Gazze Şeridi'ndeki insan hakları örgütleri, işgal ordusunun Filistinli çocukları kasıtlı olarak öldürdüğü uyarısında bulunuyor.

Gazze şehrinde yaşayan 10 yaşındaki Tala Ebu Acve, İsrail güçleri tarafından öldürülen çocuklar arasındaydı.

3 Eylül günü Tala, Gazze şehri doğusundaki Şucaiyye bölgesindeki evinin bahçesinde arkadaşları ve kardeşleriyle oynamak için ailesinden izin aldı. Patenlerini denemek istiyordu.

Sadece birkaç dakika sonra İsrail ordusu ailesinin yaşadığı binaya bir füze fırlattı ve bir şarapnel parçası küçük çocuğun boynuna isabet ederek onu anında öldürdü.

Babası Hüsam Ebu Acve New Arab'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Patlamayı duyar duymaz neler olduğunu kontrol etmek için koştum. Kızımın yerde yattığını, vücudunu ve paten ayakkabılarını kan kapladığını gördüğümde şok oldum. Beni en çok üzen İsrail'in çocuğumu öldürmesi ve kanının çok sevdiği pembe ayakkabılarına sıçraması oldu.

Kızım dünyadaki diğer çocuklar gibi oynamak ve eğlenmek istiyordu. Onun suçu neydi ki oyun oynarken öldürüldü? Gazze'de yaşadığımız trajik koşullara ve devam eden bombalama ve ölümlere rağmen, kızım biraz mutlu olabilmek ve savaşın trajedilerini unutmak umuduyla arkadaşlarıyla oynuyordu."

Tala'nın cansız bedeninin paten ayakkabılarıyla çekilen kısa video klibi medyada geniş yer buldu.

Baba Hüsam Ebu Acve sözlerine şöyle devam etti:

"Bir gün kızım büyüyüp üniversiteden mezun olduktan sonra onunla gurur duyduğumu ifade etmek için bir video yayınlayacağımı çok hayal ettim, ancak İsrail ordusu bizi hayallerimizden ve daha iyi bir geleceğe sahip olmaktan mahrum etti."

Gazze'de yaşayan Filistinli Siham Hamade de oğlu Muhammed'in üniversiteden mezun olduğu anları videoya almayı umuyordu.

Ancak İsrail ordusu Nisan ayında 12 yaşındaki oğlunu Gazze şehrinin güneyindeki Zeytun mahallesinde öldürdü. Oğlu bir grup arkadaşıyla birlikte futbol oynarken İsrail'in hedef gözeterek attığı bir füzeyle vuruldu.

Siham Hamade şunları söyledi:

"Birçok kez ölümden kaçtık ve çocuklarımı defalarca yerlerinden edildikleri süre boyunca korudum, ancak görünen o ki İsrail çocuklarımızı öldürmekte ve hayatlarımızı mahvetmekte ısrar ediyor.

Dünyaya hakim olan bu sessizlik neden? Neden kimse bizi desteklemeden ya da korumadan çocuklarımız öldürülüyor? İsrail ordusu bizi öldürmeye daha ne kadar devam edecek?"

Acılı anne çocuğunun ölmeden önceki dileğini de paylaştı. Muhammed savaşın bir gün bitmesini ve günlük hayatına geri dönmeyi dilemişti, "ama İsrail ordusu yakınlarındaki bölgeleri her bombaladığında annesine doğru koşuyor ve korktuğunu söylüyordu."

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, 7 Ekim'den bu yana 41 binden fazla Filistinliyi öldürdü. Öldürülenlerin 16 binden fazlasının çocuklar olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT