1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal tankı, Gazze'de basın mensuplarını kasten hedef aldı!
İşgal tankı, Gazze'de basın mensuplarını kasten hedef aldı!

İşgal tankı, Gazze'de basın mensuplarını kasten hedef aldı!

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), serbest gazeteci İbrahim Mervan Muharib'in öldürüldüğü saldırıda İsrail tankının gazetecileri kasten hedef aldığını duyurdu.

20 Ağustos 2024 Salı 16:36A+A-

RSF, Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesinde bir işgal tankının saldırısında yaşamını yitiren gazeteci ve yaralanan meslektaşları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, işgal tankının basın mensubu oldukları belli olan bir grup gazeteciyi kasten hedef alıp, ateş açması sonucu serbest gazeteci Muharib'in yaşamını yitirdiği, meslektaşı Selma el-Kaddumi’nin ise yaralandığı bildirildi.

Muharib ve el-Kaddumi’nin 18 Ağustos’ta İsrail'in bölgeden geri çekilmesini haberleştirmek için Han Yunus bölgesine giden gazeteci grubunun içinde yer aldığı belirtilirken, aynı gün akşam saat 19.00 sularında iki gazetecinin İsrail'e ait tankın hedefi oldukları belirtildi.

Tank saldırısında sırtından yaralanmasına rağmen el-Kaddumi'nin bölgeden kaçmayı başardığı ancak yere yığılan Muharib’in çatışmalar nedeniyle bölgeden tahliye edilemediği aktarıldı.

Meslektaşlarının Muharib'in cansız bedenine ancak ertesi sabah ulaşabildiği hatırlatıldı.

26 yaşındaki Muharib'in Filistin haber sitesi PDN için Gazze’den haber geçen serbest gazeteci olduğu, el-Kaddumi'nin ise AFP dahil uluslararası haber ajansları için çalışan serbest foto muhabiri olduğu bildirildi.

RSF'nin açıklamasında, bölgede görev yapan foto muhabiri Ezzedine Muasher’in çektiği ve kişisel Instagram hesabında yayımladığı videoya da atıfta bulunuldu.

Videoda, işgal tankının gazetecilere ateş açması ve press yazılı yelekler giyen gazetecilerin tank ateşinden kaçması görüntülere yansıyor.

Görüntülerde Muasher, Muharib'in nerede olduğunu sorduğu ve "Hayatta kalmamız bir mucize," dediği de duyuluyor.

 

HABERE YORUM KAT