1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal rejimi Gazzelileri topraklarından çıkarmak için yeni katliamlara başladı
İşgal rejimi Gazzelileri topraklarından çıkarmak için yeni katliamlara başladı

İşgal rejimi Gazzelileri topraklarından çıkarmak için yeni katliamlara başladı

Son kayıplarla birlikte Gazze'deki toplam şehit sayısını 41.965'e çıktı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 97.590 kişi de bir yıldır devam eden işgal saldırılarında yaralandı.

08 Ekim 2024 Salı 21:33A+A-

İşgalci İsrail'in Gazze'nin kuzey ve orta bölgelerine düzenlediği saldırılarda onlarca Filistinli hayatını kaybederken, kuşatma altındaki bölge savaşın birinci yılına da saldırı ve ölüm haberleriyle girdi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Pazartesi gecesi ve Salı günü de devam eden İsrail saldırılarında en az 56 Filistinlinin şehit edildiğini belirtti.

Son kayıplarla birlikte Gazze'deki toplam şehit sayısı 41.965'e çıktı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 97.590 kişi de bir yıldır devam eden İsrail saldırılarında yaralandı.

El Aksa Şehitleri Hastanesi'nin bildirdiğine göre, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'ta bulunan Bureyc mülteci kampındaki evlerin vurulmasının ardından, aralarında altı çocuk ve iki kadının da bulunduğu en az 30 kişi hayatını kaybetti.

 

Al Jazeera'ye konuşan tıbbi kaynaklar İsrail saldırılarının Salı günü bölge genelinde 43 Filistinliyi öldürdüğünü söyledi.

Bu sayıya Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampına düzenlenen saldırıda öldürülen yedi kişi de dahil.

Sahadan haber aktarımı yapan kaynaklara göre işgal ordusu son birkaç gündür Cebaliye'yi kuşatma altında tutarken, Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırılarını da aylardır görülmemiş bir şekilde yoğunlaştırdı.

İşgal ordusu Gazze'nin kuzeyinde en az 20 silahlı direnişçiyi öldürdüğünü açıkladı. Ayrıca orta ve güney Gazze'de de çatışmaların devam ettiği bildirildi. Ancak bu bilgiler bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

İşgal ordusu Gazze'nin kuzeyini boşaltmaya çalışıyor

Deyr el Belah'tan bildiren Al Jazeera muhabiri Tarık Ebu Azzum, El Aksa Hastanesi'ndeki manzaraları “kahredici” olarak nitelendirdi.

Ebu Azzum, "Cesetler yere dizilmişti ve aile üyeleri büyük bir keder ve acı içinde olduklarını ifade ediyordu. Filistinliler, İsrail'in “askeri bölge” olacağı için kaçmalarını emretmesine rağmen, gidecek başka yerleri olmadığı için Bureyc kampında yaşamaya devam ediyorlardı" diye aktardı.

Ebu Azzum'un aktardığına göre işgal ordusu Gazze'nin kuzeyini boşaltmak için sistematik bir şekilde çalışıyor.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum